Dressyr
11 januari 07:20

”Vi är en viktig del av tävlingsverksamheten”

DoldisarAnnette Karlsson och Aksel Primdahl är Grand Prix-hästen Mazy Klövenhöjs ägare och största fans. Att det var Johanna Due-Boje som skulle få ta upp henne i klasserna var självklart. "Hos Johanna får hon galoppera på fälten och hoppa lite", säger Annette Karlsson.

”Vi är en viktig del av tävlingsverksamheten”
Johanna Due-Boje pratar med Laura Graves efter en lyckad ritt med Mazy Klövenhöj. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Annette Karlsson och Aksel Primdahl har fött upp och äger 12-åriga Mazy Klövenhöj som tävlas framgångsrikt av Johanna Due-Boje. Även om hon inte var ”så flashig som många fina dressyrhästar” förstod de tidigt att det var en bra häst som kunde gå hela vägen.

Efter att dottern Pernille Primdahl, som också är delägare i stoet, hade ridit in och utbildat ”Mazy” hamnade hon hos Johanna Due-Boje – både för att de gillade varandra och för att Johanna har en sund hästhållning.

– Vi ville inte att Mazy skulle gå inpackad i täcken i en liten hage i några timmar. Hos Johanna får hon gå i hage, galoppera på fälten och hoppa lite – en sund syn på hästar var viktigt för oss, säger Annette Karlsson till Sörmlandsbygden som skrivit om doldisarna.

Ibland får hon och sambon Aksel Primdahl sitta på VIP-läktaren, men det är inte alls som i trav- och galoppsporten där hästägaren verkligen uppmärksammas, menar Annette Karlsson.
– Men det är kul när det sker. Det är inte alla ryttare som kan köpa fina hästar att tävla, så vi är en viktig del av tävlingsverksamheten. Och det är inte heller alla hästägare som är täta, många är som vi – nördiga.

Här kan du läsa hela artikeln ”Doldisar bakom Grand Prix-hästen”. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden