Dressyr
28 november 2021 12:20

Klar seger för mästarinnan i Top 10-finalen

SIHS 2021Inför en oerhört entusiastisk publik avgjordes Top 10-finalen med kür i Friends Arena - sällan har nog dressyrryttarna fått sådant enormt stöd. Det klappades i takt under avslutningarna av programmen och jublet som bröt ut efter varje ritt var öronbedövande.

Klar seger för mästarinnan i Top 10-finalen
Jessica von Bredow-Werndl i en piaff som belönades med högsta betyg. Foto: Roland Thunholm

Med ett harmoniskt program till musik från musikalen La La Land visade Jessica von Bredow-Werndl åter sin storhet i Grand Prix kür. Världsettan kammade idag hem tior för bland annat piaffen och övergångarna med Tsf Dalera BB, och hyllades för sin lätthet. Precis över 90-procentsstrecket gav ännu en seger för tyskan som haft ett magiskt år.

Där bakom blev det dubbelt danskt, först med Cathrine Dufour och Bohemian som fick en tia för galoppiruetterna, samt många nior för bland annat halterna, piaff och passage och övergångarna där emellan.

Dagens utropstecken stod dock Carina Cassøe Krüth för, när hon visade upp ett mycket fint kürprogram till musik från bland annat filmerna Fame och Dirty Dancing. Danskan sträckte armarna i luften efter ritten på Heiline’s Danciera efter att ha avslutat i takt med publikens klappande. Med 85,73 procent, där det artistiska låg över 90 procent, blev det till slut en tredjeplats.

Carina_cassoe_kruth_danciera1
Carina Cassoe Kruth var oerhört nöjd efter sin ritt med Heiline’s Danciera. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel tycker det behövs lite mer rock i dressyren, och i sadeln på Touchdown visade han upp ett fint program utan några större missar, men där det saknas den där sista lilla styrkan för de riktigt höga poängen. 9-årige Touchdown gick i mycket fin form och lovar gott inför framtiden – idag blev det fina 85,33 procent och bästa svenska ekipage med en fjärdeplats.

Patrik-kittel-touchdown
Patrik Kittel och Touchdown. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden