Sverige
20 januari 2022 14:04

Klara Hammarström gör Sveriges OS-låt

OS i PekingDe egna OS-drömmarna som ryttare blev aldrig verklighet, men nu blir Klara Hammarström en del av uppladdningen för de svenska idrottarna på vinter-OS i Peking i februari - tillsammans med ytterligare en artist gör hon årets svenska OS-låt.

Klara Hammarström gör Sveriges OS-låt
Tillsammans med det svenska laget tog Klara Hammarström brons på ponny-EM i fälttävlan 2015 - nu har hon lagt ryttarkarriären på hyllan och satsar helt på musiken. Foto: Roland Thunholm

Klara Hammarström kommer från ryttarfamiljen som fostrat flera mästerskapsryttare, men numera har hon fullt fokus på musiken. Efter att ha deltagit i Melodifestivalen två gånger tidigare är hon återigen aktuell i år. Men först väntar en annan utmaning – tillsammans med artisten Liamoo gör Klara Hammarström årets svenska OS-låt ”Guld, svett & tårar”.

– Det är så mycket mer än bara en låt. Det är kul att få vara en röst för våra idrottsmän. Jag har ju drömt om att tävla i OS själv och det här är nästan så nära man kan komma, fast inom musiken, säger Klara Hammarström till Aftonbladet.

Vinter-OS i Peking inleds den 4 februari, men redan i morgon fredag släpps den officiella OS-låten.

Klara Hammarström tävlar med ”Run to the hills” i fjärde deltävlingen av Melodifestivalen den 26 februari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden