Dressyr
10 juli 2019 15:51

Klart för final i 4-årsdressyren

Falsterbo Horse Show14 hästar fick starta i 4-åringarnas kval i Folksam Open, men endast tolv var på plats innanför staketen när det väl var dags. Därmed är också samtliga kvalade hästar klara för fredagens final - Anna Svanberg sitter i förarsätet efter kvalseger med 2M2 Foxtrot.

Klart för final i 4-årsdressyren
Anna Svanberg lotsade 2M2 Foxtrot till seger i 4-åringarnas kval. Foto: Pernilla Hägg

Med 9,7 som högst för galoppen och en totalprocent på 87,8 dansade 2M2 Foxtrot (sto -15, e Fürstbishof-Samba Hit, uppf Kathrin Strathusen, äg Anna Svanberg & 2M2 Horses i Båstad AB) hem segern med rutinerade unghästryttaren Anna Svanberg i sadeln.

Lika rutinerade Pernilla André Hokfelt var knappt bakom i resultatlistan, med Vivaldon (hingst -15, e Vivaldi-Diamond Hit, uppf Gestüt Lewitz, äg PS Flyinge och Partners AB). Hingsten belönades med 86,4 procent och de båda domarparen var överens om att framtiden är ljus för 4-åringen – dubbla nior i protokollet.

På fredag väntar final för samtliga tolv ekipage, även då avgörs tävlingen genom att två domarpar bedömer 4-åringarna. Det ena domarparet består av unghästdomare, det andra är ryttare, tränare eller lagledare med erfarenhet av unghästar på hög nivå.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden