Ponny, Ridsport Play
7 november 2018 12:38

Klipp: Känslostormar på ponny-SM när dottern rider

KänslosamtKänslorna flödar på hästtävlingar – inte minst utanför banan. Den som tvekar på saken kan kika på det här klippet när SM-ryttaren Ellen Selins mamma bjuder på en riktig show med inslag från att gömma sig bakom en skylt till att hoppa rakt upp i luften.

Klipp: Känslostormar på ponny-SM när dottern rider
Emma Selin hade en tuff stund på ponny-SM och det fångades på bild av Ridsports reporter.

De flesta ponnyföräldrar kan säkert känna igen sig i hur Emma Selin har det när dottern Ellen, 14, är på SM-banan med sin ponny Sparkling va va Boom.
– Tränarna har sagt att det kommer att bli bättre, men det blir det inte när Ellen rider. Nu har Ellens lillebror börjat tävla och då är det inte lika jobbigt, så något har jag lärt mig under åren, säger Emma och skrattar.

Emma är väl medveten om att det syns lång väg hur nervös hon är. Hon skojar om att hon och Ellen delar på ansvaret: coola Ellen rider utan att vara det minsta nervös och Emma står istället för nerverna.
– Allt byggs upp under hela året och exploderar under just de här minuterna. Ellen kämpar så hårt och hela familjen från lillebror till morföräldrar är så engagerade, och man vill verkligen att Ellen ska få kvitto på det hon gör, säger Emma.

Hur det gick i rundan? Om inte Emmas spänstiga skutt avslöjar det tillräckligt så gick det alla tiders – det blev felfritt igen och efter en omhoppning blev det SM-brons (läs mer om det här).
Hur känns det just när Ellen går felfritt i mål?
– Då är det bara glädje. Och så är det skönt att kunna andas igen, samtidigt som jag är nöjd över att jag inte kräktes…

För Emma väntar en pärs till i år. Ellen ska hoppa på Sweden International Horse Show och Emma lär vara inzoomad i kiss & cry-hörnan under tiden.
– Sedan är det slut för den här säsongen och nerverna får vila sig ett tag, säger Emma med en blinkning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden