Ponny
10 augusti 2018 21:52

Tre svenskar till EM-final efter silverfighten

SilverlyckaEfter det svenska ponnylagets silver stod det klart att inte mindre än tre svenskar är i final på EM.
– Det känns skitbra, säger Ingemar Hammarström kort och gott efter att ha säkrat silvret.

Tre svenskar till EM-final efter silverfighten
Så ska det ut! Svenskar på podiet. Foto: www.eventingphoto.com

Det blev en dramatisk EM-final med flera snabba svängningar. Felfria rundor och massivt jubel blandades med avramlingar och finalnerver när de nio nationerna gjorde upp. Slutligen stod det klart att det svenska laget, efter några riktiga turer i resultatlistan, tog silver.

Efter gårdagens klass låg Sverige ljummet till som sjua av nio lag. I dag klättrade de först spikrakt uppåt. När första halvlek av dagens klass var hoppad låg värdnationen i täten, bara ett fel före Sverige som hade slagit till med tre felfria rundor av fyra möjliga.

När det var dags för den andra omgången var pressen verkligen på. Sverige föll neråt till femte plats efter en avramling och därpå 12 fel, men när Ingemar Hammarström satte sin tredje raka nolla var silvret säkrat – definitivt ett vunnet silver snarare än ett förlorat guld.

I det svenska laget ingick Fanny Kullmyr/Voxpop de L’Aulne (1+0+0) Ingemar Hammarström/Ocean des As (0+0+0), Mathilda Bohlin/Miclas Aristocrat (4+0+12) och Anna Hästbacka/Veni Vici Vidi (utesl/utg) samt landslagledare Ulrika Bidegård.  Sally Wikner/Mystic Impact startade individuellt.

De svenska silverlagryttarna:

– Det känns fantastiskt och gänget har gjort det här riktigt bra, säger Ulrika som gör sitt första EM som landslagsledare.
– De är i sig väldigt säkra, har bra coachning och bra tränare. Dessutom är det ett bra gäng som trivs ihop och peppar varandra.

Guldet gick till Storbritannien och Frankrike tog slutligen brons efter omhoppning.

Tre till final

Sverige har tre ryttare till final: Ingemar, Fanny och Mathilda. Ingemar är en av de tre ryttare som kommer till finalen med prickfritt protokoll och med rejäl medaljkänning.
– Det känns skitbra, sammanfattar han läget.

Att medaljen hängde på honom var han omedveten om när han gick in för dagens sista runda.
– Jag visste inte riktigt hur det låg till och tänkte bara på min egen ritt.

Jublet brast ut rejält i svensklägret när Ingemar passerade mål och speakern basunerade ut att silvret var klart. Han var redan glad över att sätta tredje nollan, men bättre blev det när han förstod att hans resultat innebar medalj.
– Då kändes det tio gånger bättre.

Fanny ligger bra till

Fanny Kullmyr levererade dubbelt felfritt i dag efter ett tidsfel i går.
– Det är inte mer nervöst att rida i lag, eftersom jag ändå fokuserar på mig själv när jag rider. Däremot är det jobbigt att se de andra rida, säger hon med ett skratt.

Med sitt resultat är Fanny med i finalmatchen på allvar på söndag och ligger fyra just nu.
– Jag tror vi har goda chanser – jag ska bara fortsätta att rida som jag gjorde i dag.

Mathilda inledde felfritt för laget, men fick tre ner i andra omgången. Det första nedslaget kom efter att en fotograf, trots tillsägelse, lutat sig in genom staketet nära ett språng. Miclas Aristocrat blev skrämd och därpå kom nedslagen tätt. Mathilda tar det likväl på bästa sätt och gläds åt medalj och finalplats.
– Målet var final och det har jag nått nu. Nu ska vi göra den så bra som möjligt, säger hon.

Resultat

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden