Avelsnyheter, Ridsport Play
3 oktober 15:58
Ridsportplus

Kolla klippet: ”Han tänder till på prisutdelningar”

På och av-lägePå prisutdelningen i 5-årsfinalen och SWB Stallion Trophy i söndags showade hingsten Oneofakind OM till det ordentligt.
− Han tänder till på prisutdelningar, men annars är han inte sådan, säger ryttaren Martin Umaerus som vid flera tillfällen har ridit honom barbacka.

Kolla klippet: ”Han tänder till på prisutdelningar”
Oneofakind OM fångad i ett ögonblick när han står still, omgiven av uppfödare och prisutdelare. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Har du också bilderna kvar i minnet från prisutdelningen på Flyinge där han dansade runt? Men det var inte hela sanningen, försäkrar Martin Umaerus om Oneofakind OM (SWB f -18 hingst e Total Hope u Zarella (50) (SWB) e Blue Hors Zack , uppf/äg Oneinamillion Horses AB).

− Han var lite taggad i överkant just nu, men ofta är han stencool, som på hingstvisningarna som 4-åring. Men ju mer vältränad han blir desto hetare blir han på banan – på ett positivt sätt, säger Martin Umaerus.

− Han skötte sig jättebra på banan här i Flyinge.

Oneofakind var en av blott två hingstar som deltog i dressyrens SWB Stallion Trophy.

Är de andra inte ridbara?
− De är säkert ridbara, men vi tycker att det här är ett bra marknadsfönster och ett bra tillfälle att visa honom för svenska stoägare. De behöver också komma ut i miljö för att de ska lugna ner sig.
− Och han är inte tittig, bara lite yvig, säger Martin Umaerus som delar med sig av filmklipp där han rider hingsten barbacka och han går hur lugnt som helst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden