Ridsport Play
21 september 14:46
Ridsportplus

Kolla klippet: Hårsmån från att träffas av fallande träd

ÄnglavaktNär 14-åriga Elin Tyskhagen var ute och galopperade på sin ponny Kiltormer Smokie föll ett träd ner över vägen precis framför dem, bara centimeter från att träffa både ryttare och ponny. Händelsen fångades på film av Elins mamma, som konstaterar att de hade änglavakt.

Kolla klippet: Hårsmån från att träffas av fallande träd
Elin och Smokie höll på att träffas av ett fallande träd på tisdagens ridtur. Foto: Skärmbild

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

10-årige irländaren Kiltormer Smokie har tävlat en hel del hoppning, och de senaste åren har han även gått dressyr. 2021 flyttade han hem till familjen Tyskhagen i Rättvik i Dalarna, där döttrarna Elin och Julia har turats om att rida valacken.

När 14-åriga Elin och mamma Jessica var ute och red på tisdagen galopperade de ett par vändor på en grusväg, där Smokie var på bushumör. Sista vändan fiskade Jessica upp mobilen för att filma valackens brallande, men hon fångade något helt annat på film.

När ekipaget kommit upp för backen och var på väg mot Jessica, föll plötsligt ett murket träd över vägen – bara centimeter framför Elin och Smokie i full galopp.
– Det var en blåsig dag men det var inte så farligt, och så kom det där trädet. Jag hann inte tänka så mycket, vi hann inte fatta vad det var, berättar Elin.

Smokie, som är en cool kille, brydde sig inte nämnvärt om trädet som smulades sönder i landningen, utan fortsatte galoppera.
– Han gjorde ingenting, han lyfte knappt ett öra. Han bara tittade till och sedan var det färdigt med det.

Elin hann knappt bli rädd, men mamma Jessica som filmade på avstånd blev chockad. I efterhand inser de att Elin och Smokie haft änglavakt, men händelsen har inte satt några djupare spår hos Elin.
– Jag är inte rädd för att galoppera där igen, det tror jag inte.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden