Ridsport Play
19 mars 2021 06:25

Kolla klippet: Oväntad sötchock i Rothenbergers stall

ÖverraskningI stallbranden, som tog flera av den tyska dressyrfamiljen Rothenbergers hästars liv 2019, skadades stoet Luna svårt. Efter ett års rehabilitering kunde Luna återvända hem till gården, där hon fick sällskap av miniatyrhästen Stella. I veckan bjöd Stella familjen Rothenberger på en rejäl överraskning.

Kolla klippet: Oväntad sötchock i Rothenbergers stall
Sällskapshästen Stella bjöd familjen Rothenberger på en riktig överraskning, när hon plötsligt fölade. Foto: Skärmdump

Semmieke Rothenberger delar med sig av solskenshistorien, som först chockade hela familjen och inte minst Sönke Rothenberger, via sociala medier. Det var när Sönke tittade till hästarna inför natten som han klev in i Lunas stora box – en box hon delar med prickiga miniatyrhästen Stella – och upptäckte att det fanns en tredje häst i boxen.

Det visade sig att Stella fölat under kvällen, och via övervakningskamerorna kunde man i efterhand se att även Luna tagit hand om det nyfödda fölet.

Skarmdumprothenbergers

Se film på när Sönke Rothenberger hittar miniatyrfölet i boxen nedan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden