Ridsport Play
14 februari 2021 12:09

Kolla klippet: Ridning för äldre i nytt pilotprojekt

Det är aldrig för sent att börja idrotta, eller att prova på en ny sport. Med det mottot arbetar Riksidrottsförbundet med en ny satsning kring idrott för äldre. I Gävleborg har 65-plussare möjlighet att prova på ridning. Spana in det härliga SVT-klippet här.

Kolla klippet: Ridning för äldre i nytt pilotprojekt
Göran Snar blev direkt biten av ridningen. Foto: Skärmdump

RF-SISU Gävleborg är ett av sex distrikt i Sverige som erbjuder äldre att prova på olika idrotter, och Hofors Ridsällskap finns med på utbudslistan, berättar SVT Gävleborg.

– Målet är ju idrott hela livet. Vi vill inte att man ska sluta i sin idrottsförening för tidigt, vi vill att man hittar vägar att hålla sig aktiv, säger Ingela Norberg, kommunikatör, RF-SISU Gävleborg.

Göran Snar är en av dem som provat på att rida.
– Det är väldigt ovant, men jag tyckte det var jättekul, sa han till SVT efteråt.

─ Det är inte bara att kliva upp på en hästrygg och tro att man ska kunna, men det känns tryggt med de här hästarna som är vana vid människor. Jag dyker nog upp nästa tisdag också.

Häng med på ridlektionen här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden