Hoppning
16 september 2023 19:22

Kolla klippet: Svenskarna som regerar i Rom

InternationelltDet var mycket svenskt i prislistan när den femstjärniga GP-hoppningen över 1,60-hinder var klar i det pågående GCT-meetinget i Rom på lördagen. Allra överst fanns regerande världsmästaren och världsettan Henrik von Eckermann. Här kan du kolla in ett filmklipp med mästarens omhoppning.

Kolla klippet: Svenskarna som regerar i Rom
Henrik von Eckermann och King Edward. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI/Stefan Lafrentz

Det var med King Edward (BWP val f 2010 e Edward 28-Feo, uppf Wim Impens, äg Dufour Stables AG/Henrik von Eckermann) som Henrik von Eckermann hoppade hem den 40 ekipage stora klassen och över 1,5 miljoner kronor i prispengar i Rom.

Segerekipaget stod för en av fyra dubbelnollor i klassen och var bland annat jagad av Peder Fredricson och Catch Me Not S som var ungefär en sekund efter vinnaren och slutade trea.

De båda svenskarna hade även sällskap av Malin Baryard Johnsson som red H&M Indiana till en femteplats i klassen efter att ha varit snabbast av 4-felarna i omhoppning – alltså fanns samtliga guldryttare och två av guldhästarna från OS 2021 högt upp i prislistan.

King Edward har gjort något så ovanligt som att riva ett par tävlingar, och nu berättar Henrik von Eckermann att han har gjort några förändringar i hästens utrustning.
– Jag har haft två tävlingar som inte var toppen med King Edward. Jag har haft känslan av att något inte är som det ska. Jag har nästan blivit galen för jag vet ju hur det kännas men har inte kommit dit, säger världsettan i ett pressmeddelande från GCT.
– Men nu var det tillbaka till hur det ska kännas. Att vinna var fantastiskt, men att känna att du är tillbaka och att hästen är med dig till 100 procent betyder allt, precis allt.

Peder Fredricson har även haft framgångar tidigare under meetinget.

Kolla in von Eckermanns vinnande omhoppning i klippet från arrangörens Instagram nedan.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden