Hoppning
15 september 21:21

Peder Fredricson 1,55-tvåa i Rom

GCT/GCLPeder Fredricson och Hansson WL rankades som världens bästa ekipage 2018. På fredagen tog de hem en andraplats i 1,55-klassen vid GCT-tävlingarna i Rom. Även Malin Baryard Johnsson visade framfötterna med en häst som är på väg upp.

Peder Fredricson 1,55-tvåa i Rom
Peder Fredricson och Hansson WL visade fin form i Rom. Foto: Longines Global Champions Tour

Det var nära en fullträff när Peder Fredricson och Hansson WL red i mål som det näst snabbaste ekipaget i första GCL-rundan i Rom på fredagen. Klassen var en tidshoppning över 1,55-hinder och bjöd på 47 startande, varav 16 red felfritt. Tiden avgjorde till fördel för segraren och hemmaryttaren Lorenzo de Luca med Don Vito som passerade mållinjen på 59,75 sekunder mot Peder Fredricsons 60,38 sekunder.

Dessutom placerade sig Malin Baryard Johnsson på nionde plats med Diamantino 16 (HOLST val f-13 e Diamant de Semilly-Caretino), som liksom H&M Indiana ägs av Charlotte Söderström och Stuteri Arch.

Peder Fredricson och Lorenzo de Luca  rider i samma lag, det vill säga Stockholm Hearts, vilket innebar att laget ledde efter första lagrundan. Med ett nedslag av H&M Indiana och Malin Baryard Johnsson och två nedslag av Catch Me Not S och Peder Fredricson i andra rundan slutade laget på fjärde plats.

Det innebär att H&M-laget Stockholm Hearts ligger femma totalt av 16 lag efter 14 deltävlingar inför säsongsfinalen i Riyadh den 26-28 oktober. Ligan avgöras som alltid med superfinalen i Prag den 16-19 november.

LGCT Grand Prix of Rome rids på lördag eftermiddag. Där rider Peder Fredricson Catch Me Not S, Malin Baryard Johnsson rider H&M Indiana och Henrik von Eckermann går ut med King Edward.

Resultat 1,55-klassen

Global Champions League – totalställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden