Ridsport Play
24 maj 2021 18:12

Kolla klippet: ”Vi dressyrryttare är inte helt döda”

"Jag fick feeeling där!" skrattar Patricia Florin när hon ska berätta om filmklippet från helgens världcupkval i Kunkiai i Litauen. Se det härliga klippet där hon "rider med" ända in i halten när Gunnarlundas Jacob Nörby Sörensen vinner Grand Prixen.

Kolla klippet: ”Vi dressyrryttare är inte helt döda”
Det är inte bara hoppryttare som hoppar med vid sidan av banan. Foto: Skärmdump/Privat

Det var GP och hennes elev, Gunnarlundas beridare Jacob Nörby Sörensen, vände upp på den sista medellinjen mot domarna och Patricia Florin visste att han och Moegelbjergs Romeo (e Blue Hors Rush Hour) var på väg att avsluta en riktigt bra runda. Hon kunde inte hålla sig utan piafferade med, höjde händerna i luften och släppte ifrån sig ett segertjut i sista halten. Det hela förevigades av en åskådare som du kan se i klippet här under.

– Det var en annan som var där och tävlade som filmade, jag visste inte om att jag blev filmad. Sedan sökte hon upp Jacob och berättade att hon egentligen ville filma Romeo för att han var så fin, men att hans tränare stått i vägen, så då blev det på mig i stället. Jag tycker bara det var kul för filmen visar verkligen hur det kändes, hur mycket känslor det är, säger Patricia.

– Igår när min dotter Laura Laustsen red küren skrek vi så mycket när hon vände upp på medellinjen att hon helt glömde den sista halten. Man ser ofta föräldrar till hoppryttare stå vid sidan av banan och hoppa med så det är väl kul om vi kan visa att vi dressyrryttare inte är helt döda, skrattar Patricia.

Men dressyrryttare brukar verkligen inte uppskatta personer som står nära banan och viftar med armarna och tjoar och tjimmar?
– Nej, men när det är min egen dotter eller Jacob tycker jag det är okej. Jag hade inte gjort det med någon annan ryttare på banan, och de var ju nästan klara, ler hon.

Hur hamnade ni på tävlingar i Litauen?
– Det var två världscupkval på rad och när även Laura kunde åka med med sina hästar och tävla bestämde vi oss för att åka. Det är många svenskar på plats och verkligen ett superfint ställe. Det har gått bra för svenskarna men ingen ska tro att det bara varit att åka hit och plocka rosetter, konkurrensen har varit hård.

Åter till din härliga piaffdans, står du alltid så här när ”dina” ryttare rider?
– Bara om jag tycker att det har gått bra. Om jag står helt stilla vet man att jag inte tycker att det har det gått bra, säger Patricia med en blinkning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden