Sverige
28 april 2021 06:25

Kommun vill storsatsa på ridsporten – 70 miljoner till klubbar

SatsningKultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun vill investera i ridklubbarna i kommunen, och planerar att satsa 70 miljoner kronor på ridsporten - ett besked som mottagits med stor glädje.

Kommun vill storsatsa på ridsporten – 70 miljoner till klubbar
Jönköpings kommun vill satsa på ridklubbarna i området. Foto: iStock

Enligt Jönköpings-Posten är det främst Vissmålens Ridklubb i Huskvarna och Bankeryds Ridklubb som berörs av stora framtida investeringar, men då gäller det att satsningen på totalt 70 miljoner kronor får tummen upp i kommunfullmäktige i november.

I förslaget får Bankeryds Ridklubb, som har 22 hästar i verksamheten idag, över 30 miljoner kronor – pengar som ska användas till nytt stall och ridhus, inköp av hästar och mer personal.
– Det skulle utveckla klubben väldigt mycket och vi skulle kunna ta in 10-15 ytterligare elever som vi nu inte har plats för. Dessutom kan vi heltidsanställa ytterligare en instruktör, säger ridskolechefen Elisabeth Lindborg till tidningen.

Pengarna ger också möjlighet till fler uppsittningar per vecka, vilket gör att fler kan få plats på ridskolan.
– I dag har vi 240 uppsittningar per vecka och enligt den nya planen kan vi utöka till 340 uppsittningar plus att vi även kan köpa in fler unghästar, menar Elisabeth Lindborg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden