Körning
22 juni 2015 21:37
Ridsportplus

Körigt midsommarschema

Visst går det att kombinera glatt midsommarfestande med seriös körträning. Det bevisade Equestrian Driving Group när de samlades på Flyinge i tre dagar ör att träffas ha kul och bli ännu bättre bakom tömmarna.

Körigt midsommarschema
Vilma Lövgren tränar på precisionsbanan i Flyinge under Rudolf Pestmans vakande öga.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Tränare var Rudolf Pestman och Tonnie Cazemier, holländarna som var i Sverige för sjunde gången och som bara blir mer och mer uppskattade. Det var kuskarna Mikaela Rautio och Pia Fungby som ”hittade” den här duon, och introducerade dem för svenskarna. Emma Starck, som startade träningsgruppen EDG, hängde på och när det var dags för körläger på Flyinge med holländarna som tränare gick telefonerna varma.
  – Vi har med 24 kuskar, vi fick inga återbud alls trots att det kan vara en knepig helg för sådana här träningar men det var inga problem, berättade Emma.  

  Varför de är så bra?
  – Tror att varje kusk får ut maximalt av sin träning oavsett vilken nivå han eller hon är på, menade Mikaela Rautio.

  Tonnie och Rudolf har ett enormt engagemang och ser väldigt mycket på helhetsbilden, inget skällande utan allt är positivt. Kuskarna kom från hela södra och västra Sverige, här fanns allt från de små ponnyerna till parhästar av svenskt halvblod.

  De praktiska övningarna varvades också med teori om allt som rör körningen. Agne Hed, groom till enbetskusken Eva Hed informerade också om groomarnas viktiga uppgift och efterlyste fler som kan ställa upp bak på vagnarna. Idag är det akut groombrist i svensk körsport. Det vill Agne och kollegerna i organisationen Groomringen nu ändra på.

  Mellan övningarna på banorna kunde också kuskarna lämna över sina hästar och ponnyer i Ulrika Cohns och Niklas Tykessons erfarna händer för en rejäl hälsokontroll, inte minst hästarnas munstatus. Mitt i alltihop var det också dags för gemensam midsommarmiddag och maken till knytkalas har väl sällan skådats på Flyinge. Emma Starck som knappt hunnit pusta ut efter en intensiv träningshelg har redan fått förfrågningar när det är dags nästa gång. Fler vill hänga på och träna effektivt i en positiv anda.

   

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden