Körning
21 maj 2014 08:00

Körkommitténs ordförande avgår i protest

Körkommitténs ordförande Gerhard Winroth avgår från sin post med omedelbar verkan.

Anledningen är att en medlem i körkommittén är misstänkt för oegentligheter med klubbkassan i den klubb personen tillhör och även har använt andra medlemmars namn på fakturor utan att informera först. Något som nu är polisanmält.

Gerhard Winroth tog så fort han fick reda på detta kontakt med Svenska Ridsportförbundets sportchef  Wiveka Lundh som redan kände till fallet men inte ville agera förrän eventuell dom fallit i ärendet.

I en utredning som gjorts av den drabbade föreningen framgår att föreningen anser sig ha lidit stor skada på grund av de här affärerna.

I ett brev till körkommitténs övriga medlemmar och till förbundet menar nu Gerhard Winroth att det är dags att agera. Han har begärt att personen skall ställas åt sidan när det gäller uppdrag i förbundet vilket inte har skett.
– Jag som ordförande i körkommittén anser att jag som förtroendevald har en skyldighet att ingripa, menar Gerhard Winroth. Jag har tagit bort den aktuella personen från körkommmittén. Jag har också begärt personen ska ställas åt sidan  när det gäller arbete i nämnder och kommittéer. Personen är dock representant för förbundet.

Gerhard Winroth väljer att agera nu eftersom han anser att mycket snack och antaganden om den här affären kommer att finnas med på varje tävlingsplats i sommar där många av de svenska tävlingskuskarna träffas.
– Jag anser också att förbundet är räddhågat och passivt och inte har den inre kompass som behövs för att ta tag i frågor av detta slag, avslutar han sitt brev.

Och mot bakgrund av detta väljer han också att lämna sin post.
– Jag vill inte vara en del av denna etiska undfallenhet.

Pia Petersson, en annan medlem av körkommittén, gör honom sällskap och lämnar också sitt uppdrag.
– Det handlar om etik och moral!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden