Körning
24 juli 2016 14:26

Ny seger för Linnea Kristiansen

Unga kusken Linnea Kristiansen med korsningsponnyn Plassens Lucky Luke, fortsätter att vara i toppform. I dag blev det ny seger i svårklasstävlingen i danska Dronninglund i tuff kamp mot bland andra förra danska världsmästaren Kristina Klindt.

Ny seger för Linnea Kristiansen
Linnea Kristiansen fortsätter att leverera.

För även om klassen för enbet ponny mönstrade tio ekipage totalt så var det mest en uppgörelse mellan de här två. Kristina och hennes lippizzaner Pluto Callisto inledde med en knapp seger i dressyr, 51, 36, jämfört med Linneas 51, 84. Tre av de fem domarna hade Klindt som etta, en som trea och en som tvåa.

I Linneas fall var det fyra domare som satte henne på andraplats och en som ville ha henne som segrare.

I maraton vann Linnea med knapp marginal. Tätt efter de två i täten var här Sveriges Anna Racking med Landslyst Monette, en new forest.

I den avslutande konkörningen hade båda tätekipagen sex fel men Linnea tog totalsegern på 133,16 före Kristina Klindt på 133,44. Trea totalt var Anna Racking som dessutom vann precisionskörningen.

I den här klassen startade fler svenskar. Johanna Nilsson kom med både sina new forest-ponnyer, Calle och Triton och blev femma respektiv sjua med dem. Marcus Clasén blev eliminerad i maraton och valde då att bryta tävlingen.

Tre svenska ponnypar var också igång på Dronninglund. Ewa Nowén, som nyligen körde ett hästpar vid tävlingen i skånska Åsbo, hade nu gått tillbaka till ”sorkarna” det vill säga hennes rutinerade russpar. En tredjeplats totalt blev det den här gången, vann klassen gjorde Tysklands Christof Weihe.

I parklassen för häst gjorde Camilla Ahlberg bästa svenska insatsen med en femteplats.

Tävlingen var också danskt mästerskap vilket innebar många starter och extra tuff konkurrens för de svenska kuskarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden