Körning
29 november 2013 21:58

Fredrik körde bäst

Det svenska segertåget i Globen fortsätter. Svenske kusken Fredrik Persson tackade för sitt wild card genom att vinna världscupens uppvärmningsklass. Han var rörd till tårar under prisutdelningen.

Fredrik körde bäst
Fredrik Persson tog hem segern i uppvärmningsklassen i fyrspannskörning. Peter Zachrisson WWW.ZMEDIA.SE

Det var sex kuskar som gjorde upp i världscuptävlingens uppvärmningsklass sent på fredagskvällen. Svenske Fredrik Persson, som kom till tävlingen via ett wild card, var först ut och fick hemmapubliken väl med på noterna. Alla bollar låg inte kvar, hans hästar flyttade på en låda i första hindret och det blev fem straffsekunder. Han slutade på 126,37 sekunder. Detta skulle visa sig räcka hela vägen till seger.

Regerande världsmästaren Boyd Exell, Australien, bjöd på en snabb runda, men missade målet och fick ta en extra runda som kostade tid. Han drog också på sig fem straffsekunder för en nedtrillande boll. Det blev en tredjeplats till slut. 

Koos de Ronde, Holland, slutade på 135, 15 sekunder efter att ha rivit två bollar.

Tysklands Michael Brauchle rörde till det ordentligt inne på banan. Först trillade bollarna och till slut trillade också en del av den andra rekvisitan och tidtagningsutrustningen.

Hemmafavoriten Tomas Eriksson klarade första hindret säkert och men fick problem i det andra hindret där han körde in i mittenlådan och flera bollar trillade. Totalt blev det 25 straffsekunder och en besvikelse för Eriksson som slutade sist i klassen.

Tysklands Georg von Stein utmanade Persson genom att ta sig snabbt och felfritt runt banan, men tiden räckte inte riktigt. Han slutade på 129,17 sekunder och blev tvåa. 

Dagens resultat avgör startordningen på söndag när världscupen körs. Persson får nu fördelen att starta sist. Tidigare under dagen har Peder Fredricson vunnit två hoppklasser och hemmapubliken har alltså fått höra den svenska nationalsången flera gånger under fredagen. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden