Körning
4 juli 2014 22:23

Skarpt körläge på Flyinge

70 kuskar till start, strålande körväder och skärpta ekipage var en fin inledning för Skånska Körsällskapets tävling i svår och medelsvår klass på Flyinge.

Skarpt körläge på Flyinge
My Eklund, tävlar för Stjärnorp och är landslagskusk i parklassen.

Den svåra enbetsklassen för häst hade 21 startande, bland dem hemmaklubbens Marie Kahrle som här gjorde comeback med fina Druva och körde in på en sjätteplats på 53,33. Men allra bäst gick Catharina Eneroth, Vinslöv, med Kenzo som var i storfom och tog ledningen på 41,81. Dessutom hade hon en häst med i den medelsvåra klassen också och körde där in på en delad tredjeplats. Ledare i den klassen är just nu Karin Bondesson, Hermanstorp, som numera kör stor häst. Körpubliken känner henne bäst som partner till godkände fjordhingsten Mimer, men nu är Karin alltså tillbaka på ”hästsidan” med besked.

Elitsamordnare Lotta Pålsson fanns med hela tiden vid banan och hade stenkoll på kuskarna. Enbetens VM närmar sig alltmer, vilka som ska åka är fortfarande en öppen fråga men det gäller att prestera nu. De yngre kuskarna har fattat det budskapet. I medelsvår klass, enbet, ponny leder Linnea Kristiansen, Jönköpings Fältrittklubb. före Oskar Mortensen, Åstorp, både är juniorer.

Fyra fyrspann har tagit sig till Flyinge. Johan Dengg med sitt hästspann och så tre ponnyspann, Fredrik Rahm, Anton Lundström och så Egon Stjärndahl från Öland, som nu debuterade sina fina shettisfuxar i medelsvår klass. 60 straff i den debuten är helt godkändt.

I svår klass för ponny enbet är det återigen nästan en familjestrid. Emma Gustavsso, Vinslöv, med gamle kämpen Windy Boy Rocket i ledning, mamma Susanne Ankermark med Sagaia är trea och mellan dem Karin Söderqvist med Why me. Det är tätt och det blir spännande i lördagens maraton.

Engelsmannen och tränaren Paul Mowbray, numera baserad i Skåne, hade flera av sina kuskar med i startfältet. Inte minst Marie Nilsson, Skånska Körsällksapet, som gjorde en mycket fin körning med sitt new forestpar och ligger tvåa i den svåra klassen. I täten Gunlög Frost, också från arrangörsklubben, med sina rutinerade shettisar. Ska hon lyckas hålla undan i maratonhindren, den här gången signerade av Kim Andreasen från Danmark?  

Text och foto: Eva Österlund 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden