Avelsnyheter
8 januari 2018 12:07

Kriterierna uppdaterade för LövstaStar

PrestationsavelGenom LövstaStar ges generösa rabatter till de prestationsston som antas i projektet. Nu har Lövsta Stuteri uppdaterat sina kriterier och öppnat upp för 2018 års ansökningar.

Kriterierna uppdaterade för LövstaStar
Sandra Dahlins Ichi är ett av stona son antogs av LöstaStar förra året. Hon blir i år mamma via ET - den blivande fadern är Van Vivaldi. Foto: Bo Bennergård

Förra året lanserades LövstaStar av Lövsta Stuteri. Ett projekt vars syfte är att stimulera ägare till ston med mycket goda meriter att sätta dem i avel – antingen genom betäckning eller via embryotranfer.

Målsättningen för projektet är att genom denna satsning på prestationsston förbättra den svenska aveln.
”De fina svenska stona kommer alltid att vara avgörande för avelns framtid”, säger Lövsta Stuteris grundare och ägare Antonia Ax:son Johnson i ett pressmeddelande.
”När vi startade Lövsta Seminstation för drygt fem år sedan beslöt vi att en ledstjärna skulle vara att särskilt satsa på svenska ston och deras ägare”, tillägger Antonia Ax:son Johnson.

Som Ridsport tidigare skrivit om fortsätter det uppskattade projektet även under 2018. Nu har kriterierna uppdaterats – med bland annat den efterfrågade nyheten att ston som antogs förra året kan söka till projektet i år igen.

Ansökningar kan göras för prestationsston mellan tre och 14 år – vilka prestationsklasser eller meriter stona ska ha finns att läsa på hemsidan för LövstaStar. Stona som antas får välja en svenskstationerad Lövsta-hingst eller en Lövsta-ägd utlandsstationerad hingst och får på denna fri språngavgift och 50 procent rabatt på 90-dygnsavgiften.

Sista ansökningsdag är 31 mars. Dock ges möjligheten att ansöka direkt efter respektive unghästtest för de 3-årsston som får diplom vid dessa.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden