Blogg
22 september 2016 08:35

Kryss i alla rutor

Louise "Loi" Lindström har äntligen hittat drömjobbet som får "kryss i alla rutor". Den 13 oktober bär det iväg igen men innan dess är det Skåne och Breeders som gäller.

Jag har verkligen använt tiden efter min Beridarexamen till att pröva mig fram och hitta var jag vill satsa för framtiden.

USA, Tyskland, Spanien, Danmark, Sverige – olika arbetsinnehåll, olika uppdrag, olika praktiska förutsättningar och olika magkänsla … Den allra senaste tiden har jag varit ”åsna mellan mycket smaskiga hötappar”.    


Min älskade C-ponny, Grey Gambler, med sina väninnor Visan och Himla, 2009. 

Det har varit en process att komma fram till vad som verkligen är viktigt för mig i mitt arbete. Under åren på Flyinge har jag haft flera praktikperioder, som var och en hjälpt till att ge olika bilder av yrket, men det är egentligen först genom att ha haft förmånen att prova på ännu fler miljöer, arbetssätt, organisationer och framför allt att hitta min egen roll i ett sammanhang som jag kunnat ta mitt beslut.    

Det är en otroligt lyxig situation att kunna välja mellan flera attraktiva erbjudanden, samtidigt som det är rätt ångestfyllt. Att välja bort förfrågan om att bli verksamhetschef på en stor ridskola var det minst svåra, för där känner jag mig för ung och grön och med annan sorts kompetens än vad jag tycker behövs.

Lite svårare var det att tacka nej till tyska prestigenamn, extremt framgångsrik dansk uppfödare samt ett ljuvligt ställe i England. På dessa ställen var det aktuella arbetsinnehållet som skulle ha blivit en för liten eller fel sorts utmaning. Olika samarbeten med kära vänner var det allra svåraste och jobbigaste att välja bort.    

Strax före min Beridarexamen i april la jag ut en jobbannons på min hemsida, med ett antal kriterier för vad jag letade efter. Nu har jag kryss i alla rutor och kan stolt och glad meddela att:    

Jag har tackat Ja till att bli beridare och tävlingsryttare, med ansvar att utbilda och tävla de drygt 20 hästar som är under sadel, av totalt 100 hästar på anläggningen.

Arbetet uppfyller mina önskemål i alla avseenden:     

– Jag får arbeta med det jag har ägnat tre års heltidsstudier åt på Flyinge, d v s hela spektrat av hästutbildning från inridning, via årgångschampionat mm till vuxen häst på nationell/internationell tävlingsnivå.   

– Jag får använda min arbetstid 100% till hästutbildning.    

– Ni som känner mig vet att jag brinner för långsiktighet, vilket jag kommer få utlopp för där jag har möjlighet att se vilka ”spectacular movers” vi har på unghästlösdriften och sträva efter att förvalta deras potential under inridning och utbildning.    

– Jag kommer att ha en assistant rider, och får därmed även tillfälle att hjälpa en ryttare att vidareutvecklas.    

– Det som jag haft mindre möjlighet att träna de senaste åren, piaff och passage, kommer jag att ha de allra bästa förutsättningar att vidareutveckla, på hästar med stor talang för det. Dessutom med stöd av en OS-ryttare.    


En av nya kollegorna och jag på en av de extremt välskötta ridbanorna.   

Jag är förstås väldigt tacksam och glad att Vanessa och Mile, som är kryssen i rutan ”Raka, ärliga, varma och vänliga arbetsgivare och arbetskamrater”, har valt mig bland sina sökande från flera länder. Ser verkligen fram emot vårt samarbete på deras fantastiska anläggning. Den 13 oktober lyfter jag med sedvanliga ca 60 kilo bagage från Arlanda mot Alicante!    

Som en liten bonus ligger alltså Yeguada Mile 20 min från Medelhavet och har en genomsnittstemperatur i december/januari på +15 grader. Ser fram emot en vinter utan köldskador och utan rimfrost i manarna.    


Soluppgång på hästryggen.    

Jag ser verkligen fram emot att börja på mitt nya jobb! Men först – några veckor till i Skåne med nedräkning till Breeders.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden