Sportnytt
19 mars 2018 09:36

Kvalen mot unghästklasserna på Elmia har startat

Dags för serieanmälanUnghästarna fortsätter ha en central roll vid Elmia Scandinavian Horse Show. Nu har möjligheten att börja kvala till unghästklasserna startat för både hopp- och dressyrhästarna.

Kvalen mot unghästklasserna på Elmia har startat
Peder Fredricson och Blädde Gårds Gamelus R 1331 vann i fjol 6-årsfinalen i hoppning på Elmia. Foto: Roland Thunholm

Nu har kvalen mot de åtråvärda platserna vid unghästklasserna på Elmia Scandinavian Horse Show startat. Från och med 16 mars har de 5- och 6-åriga hästarna möjlighet att tillgodoräkna sig resultat från tävlingar på regional nivå och uppåt – förutsatt att hästens serieanmälan är registrerad.

Unghästtävlingen Agria Star of Tomorrow kommer tillbaka till Elmia även i år. Antalet finalplatser är utökade från i fjol och anmälningstiden är i år rejält förlängd och ligger i år från 16 mars för både hopp- och dressyrhästar, till och med 25 september för hopphästarna och 23 september för dressyrhästarna – detta för att ge fler deltagare möjligheten att knipa en startplats på Elmia.

När Elmia Scandinavian Horse Show nu går in på sitt tredje år fortsätter de unga hästarna att ha en central roll vid tävlingen. Lisen Bratt Fredricson som är en av arrangörerna berättar i ett pressmeddelande att hon ser fram emot årets Elmia där de åter igen kommer tända nya stjärnor med sina unghästklasser.
”Sedan startåret 2016 har vi pratat om Elmia Scandinavian Horse Show som ”The Meeting, men lägger nu till ”Meet the Future” som ledord”, säger Lisen i pressmeddelandet.

En nyhet för dressyrhästarna som med all säkerhet kommer bli uppskattad av deltagarna är att de två främst placerade i respektive dressyrfinal i Agria Star of Tomorrow blir direktkvalificerade till Falsterbo nästa år.

Elmia Scandinavian Horse Show arrangeras i år 10-14 oktober på Elmia, Jönköping. Förutom unghästklasserna rids det nationella klasser i hoppning och dressyr, det hålls auktion och arrangemanget har även en mycket uppskattad mässa med över 100 utställare.

Elmia Scandinavian Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-