Dressyr
8 juni 2018 14:22

Kvalvinnande Linnéa Holmgren över 70 procent

Dressyr-SMDet stora startfältet med 40 startande juniorer toppades av ett 8-årigt framtidshopp. "Jag hoppas han kan ta mig så långt det går", sa en nöjd segrare.

Kvalvinnande Linnéa Holmgren över 70 procent
Linnéa Holmgren och QC Sir Dennis tog hem första kvalet. Foto: Roland Thunholm

Dressyr-SM för juniorer rids över två kval där de femton bästa går vidare till söndagens sista SM-final. Första kvalet gick i lagtävlansprogrammet för juniorer, skulle ridas på kandar enligt de specifika SM-reglerna och dömdes av trion Annette Fransén Iacobeaus, Wiveca Schenholm och Johan Ekenberg.

De många ekipagen låg resultatmässigt på den övre halvan i det berömda sex-träsket, poäng mellan 6 och 7 som ger ett gott resultat på över 64 och under de 68 procenten.

Bäst i test var Linnea Holmgren som med sin stilige QC Sir Dennis, 8-årig tysk import, som var enda över 70 procent med fina 70,859 och en enig domartrio.
– Han var så lugn och fin på banan, han gick riktigt fint, detta är hans största tävling hittills, i Norge är det mycket mindre, berättade en stolt och glad Linnéa Holmgren.
– Den här hoppas jag mycket på och han tro jag kan ta mig så långt det går. Jag rider till en kür som är vacker, jag blir själv lite tagen, det blir jättekul.

Qc Sir Dennis
Qc Sir Dennis och Linnéa Holmgren Foto: Kim C Lundin

Andra plats gick till Jenny Lindén Urnes med rörliga 11-åriga Fairy Tale som hade sin tränare Sofie Lexner och rutinerade kamraten Jennifer Lindvall med som stöttning. De slutade på 67,778 procent.

Fairy Tale
Fairy Tale med Ellen Lindén Urnes Foto: Kim C Lundin

För Matilda Jakobsson slutade klassen i dur efter att ha börjat i moll under detta hennes första junior-SM, Matilda har ridit ponny-SM tidigare. Med sin första häst i klassen blev det uteslutning, Matilda startade Picnic på träns och blev därmed utesluten. SM-regeln om obligatoriskt kandar går på tvärs med TR för vanliga tävlingsklasser på nivån. Det beror på att SM ofta är uttagning till mästerskap där FEI:s internationella reglemente råder och i det finns ingen öppning för träns än på länge.
– Det gick riktigt bra med Sandor, vi brukar ligga på den här nivån runt 67 procent ganska stadigt så det känns bra. Min stora förhoppning är att komma med till küren på söndag, det är mitt mål med SM, nu känns det möjligt, sa en nöjd Matilda Jakobsson.

Sandor
Sandor och Matilda Jakobsson Foto: Kim C Lundin

Imorgon lördag rids kval nummer 2 och då läggs resultaten samman. De 15 bästa, varje ryttare får bara rida en häst, rider i söndagens kür.

Resultat kval 1

Webb-tv, Equisport

Arrangörens webbplats

Program

Start- och resultatlistor, fälttävlan

Start- och resultatlistor, dressyr

Start- och resultatlistor, hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden