Dressyr, Ponny
14 maj 2018 09:30

Ungdomsryttarna framgångsrika i Norge

Norway OpenDe svenska ungdomsryttarna hade fina framgångar vid sidan av NM-klasserna i Norge. Både Linnéa Holmgren och Emilia Berglund Bergåkra tog varsin seger.

Ungdomsryttarna framgångsrika i Norge
Emilia Berglund Bergåkra och Jarno RP 145 gjorde kürdebut i Kristiansand (arkivbild). Foto: Kim C Lundin

Vid helgens Norway Open i norska Kristiansand har fokus legat på NM-klasserna. Men det var inte bara seniorer, U25-ryttare och pararyttare som red vid tävlingen – Sverige hade flera ryttare med och de tog flera framskjutna placerinar.

Bland juniorryttarna tog Linnéa Holmgren och Qc Sir Dennis en seger i torsdagens klass med 69,949 procent. I samma klass kom Hanna NilssonDaytona fyra med 68,232 procent. Finfint gick det även under fredagen med en andraplats för Linnéa och Qc Sir Dennis med 68,971 procent och här kom Hanna på Daytona på femte plats med 67,304 procent.

Vid lördagens kür blev Linnéa och Qc Sir Dennis bästa svenska ekipage med en femteplats på 70,650 procent, och detta var kürdebut för Qc Sir Dennis.
”Så sjukt stolt över honom. Det känns så roligt att ha en yngre häst som man kan utvecklas tillsammmans med”, skriver Linnéa Holmgren på sociala medier efter tävlingen, som var internationell debut för Qc Sir Dennis.

Vid torsdagens childrenklass vann Emilia Berglund BergåkraMy Friend med 68,718 procent. Trea kom Klara Ambrosiani/Carinn på 66,410 procent och fyra Ida Örnefors/El Lakrits med 65,577 procent. Under fredagens klass blev det norskt i topp och de svenska placeringarna blev tvåa för Emilia, trea för Ida och fyra för Klara.

Emilia Berglund Bergåkra har haft fina framgångar även i ponnyklasserna. Med Jarno RP 145 kom hon fyra under torsdagen med 67,095 procent. I fredagens klass kom ekipaget trea på 69,940 procent, och de avslutade tävlingarna i Norge med att ta en andraplats i sin kürdebut med 72,067 procent.
”Första gången jag red kür och det var nog det roligaste jag gjort”, skriver Emilia på sociala medier.

YR-ryttaren Beatrice Ivarsson tog två femteplatser med Charles. I fredagens klass med 68,627 procent, och i lördagens kür med 69,917 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden