Världen
27 oktober 2023 11:50

Kvinna dog av skador efter avtrillning

FinlandTrots snabb hjälp och transport till sjukhus dog en kvinna av skadorna hon fick när hon trillade av en häst. Nu ska det finska ridsportförbundet utreda dödsolyckan.

Kvinna dog av skador efter avtrillning
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/LuckyBusiness

Det var torsdagen som dödsolyckan hände.

Hufvudstabladet berättar att det handlar om ett stall i finska Esbo. En kvinna ska ha trillat av sin häst och omkommit av sina skador. Detta trots att fallet ska ha sett ofarligt ut.

Hon ska ha haft hjälm på sig, snabbt fått första hjälpenbehandling på plats och förts till sjukhus.

”Vi vill uttrycka vårt varma deltagande till ryttarens familj och nära anhöriga. Vi är mycket chockade och ledsna över det som har hänt”, säger finska ridsportförbundets vd Jukka Koivisto i ett pressmeddelande.

Förbundet ska nu utreda olyckan för att se om liknande olyckor kan förebyggas i framtiden. Däremot vill förbundet inte kommentera olyckan närmare efter önskemål från den döda kvinnans anhöriga. De som befann sig vid stallet ska ha erbjudits krishjälp.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden