Sverige
21 september 2020 15:52

Kvinna i miljonsvindel – började med en sadel

Bedragare"Hästtjejen Maria" fick problem att betala veterinärvård för sin häst. Då stal hon en sadel och sedan har det bara fortsatt med svindlerier via bland annat Hästnet.

Kvinna i miljonsvindel – började med en sadel
"Maria" är uppvuxen i Västerbotten, men har de senaste åren huvudsakligen bott i Stockholmsområdet. (Bilden har inget samband med artikeln.)

”Hästtjejen Maria” fick problem när hennes häst blev sjuk och hon behövde pengar till veterinäromkostnader. Efter att ha stulit en sadel fortsatte hon med förfalskade annonser på Blocket och Hästnet samt via Facebook. Men trots att hon tillförordnades en övervakare när hon dömdes för sina brott var hon snabbt tillbaka på den brottsliga banan. Det rapporterar Aftonbladet.

Ett år efter dömdes hon till fängelse för första gången, denna gången för bland annat bedrägerier gällande fodervärdsavtal. Därefter har hon fortsatt återfalla i brott och misstänks även ha svindlat personer i sin närhet. I ett fall misstänks hon ha tagit lån i hemlighet, vilket har lett till att pojkvännen nu har miljonskulder.
– Hon är otroligt manipulativ. När man pratar med henne i början är hon jättehärlig och trevlig, men allt är bara en fasad, säger en person.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden