Sverige
13 mars 2021 10:44

Kvinna misstänkt för djurplågeri – släppt på fri fot

BrottsutredningKvinnan som förra helgen greps efter tips om döda hästar på gården utanför Kungälv är släppt på fri fot. Utredningen gällande misstänkt djurplågeri fortsätter dock.

Kvinna misstänkt för djurplågeri – släppt på fri fot
Utredningen får nu visa vad som har hänt. Arkivbild: Per Boge/Istock

– Vi har dokumenterat det vi behöver och det finns ingen risk för att hon kan förstöra bevis, säger åklagare Kristin Stjernrup till Kungälvs-Posten.

Det var förra lördagen som polisen grep kvinnan efter att ha fått tips om döda hästar på en gård i Kungsälvs kommun. Enligt uppgift ska det ha handlat om en död häst på gårdsplanen.
– Jag har svårt att exakt bedöma hur hästen dött, men har man döda djur liggande så är det risk att det läcker ner allt möjligt i dagvattnet, sa utredaren Thomas Hallarås till Kungälvsposten tidigare i veckan.

Kungälvs-Posten har även fått uppgifter om ytterligare två döda hästar i stallet, men det är inte bekräftat av polisen.

Kvinnan anhölls av jouråklagare och misstänks både för djurplågeri och vapenbrott. Det senare eftersom hon inte förvarat de vapen hon har licens för på rätt sätt. Men nu är hon alltså försatt på fri fot i väntan på utredningen.

Hästen ska nu obduceras av veterinär för att ta reda på dödsorsaken.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden