Hoppning
9 december 2016 09:30

Ladda upp för Elitallsvenskan

Ridsportförbundets hoppkommitté har gett landets många klubbar ännu större incitament att satsa med lag till en vässad Elitallsvenskan-serie nästa säsong. Genom sponsring ska fler lag kunna delta, möjligheten att rida på Falsterbos stora bana är en given sporre.

Ladda upp för Elitallsvenskan
Semifinal på Strömsholm och Södertälje firar, visst lockar Elitallsvenskan en hel del. (Arkivbild) Photographer Roland Thunholm

Elitallsvenskan är starkt förknippad med sommar, sol och en hel del starka känslor för lagmedlemmar och supporter. Serien engagerar från norr till söder.

Nu genomför Svenska Ridsportförbundet genom hoppkommittén tre förbättringar som kommer lagen tillgodo. Grundomgångarna som är femton till antalet och rids i fem zoner får höjda prispengar till de två bästa lagen, en höjning på 50 procent.

Samtidigt blir det en halvering av anmälningsavgiften för laget. Varje år delta cirka ett 40-tal lag som nu kan budgetera för 2000 istället för tidigare 4000 kronor.

Eftersom semifinalen går på Stömsholm i samband med Nationaldagstävlingarna i början på juni och finalen under Falsterbo Horse Show i juli är resorna den stora stötestenen för många lag. Nu införs ett resebidrag för de lag som har längst till finalen i Falsterbo.

Folksam Elitallsvenska med final är Lag-SM i hoppning och avgörs på Sveriges största utomhustävling – Falsterbo Horse Show. Finalen rids i två omgångar och själva medaljavgörandet mellan fyra lag kommer att avgöras på den stora Grand Prix-banan onsdag 12 juli. Dessutom införs en extra tävlingsklass för icke-finaldeltagare tisdag 11 juli. 

Källa: SvRF

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden