Dressyr
25 juni 2017 20:37

Lag-SM till Särö RF efter toppstrid med Skåne

Lag-SM togs hem av tre skickliga representanter för Särö Ridklubb. De fick kämpa hårt mot ett av Skåne-lagen som hängde i intill sista ryttaren. Guld till Särö, silver till Skånes Ridsportförbund och brons till Ņgesta under klang och jubel.

Lag-SM till Särö RF efter toppstrid med Skåne
Särö Ridklubb vann LAg-SM, från vänster Sofie Relander på Barcelona MW, Carl Hedin på Memphis och Emma Jönsson på Santo Domingo.

Dressyrens bred frodas på västkusten eller vad sägs om tre av fem klubbar till final från de trakterna.

Efter att nio lag gjort upp i kvalet på midsommarafton stod fem klubbar klara för final Sär RF vann kvalet före Skånes Ridsportförbund lag 2 med Ågesta på tredjeplats. Med in i final följde Spekeröds Ridklubb och Kungsbacka Ridklubb.

Den rankningen stod sig på pallplats även i finalen men där blev det en bra mycket jämnare fajt. Finalen reds med fem ekipage i Prix St George och tio i Intermediaire I. 

Särö visade sin styrka redan i Prix St George där lagryttaren Carl Hedin segrade på Memphis (SWB f -05 e Twiligt-Regazzoni, uppf Åhsa Mattisson) med fina 71,798 procent. Emma Jönsson, som haft en verkligt fin helg bra resultat, tog segern i Intermediaire-avdelningen på Santo Domingo till 71,535 procent.

Särös guldlag med Sofie Relander, Carl Hedin och Emma Jönsson.

Det var hårfint till Skånedistrikets sista lagryttare Maj-Christine Ehnberg på Quentin SV (SWB F -08 e Quaterback-De niro, uppf/äg Britta Hermansson) som fick ett galoppinslag i en sista travökning och slutade på 71,447 procent. Innan dess hade Josefine Lunn och Roma (SWB f -07 e Don Romantic-Master, uppf Anna Paulsson) klämt till med 70,044 procent i Intermediaire I. 

Skånedistriktets lag 2 med lagledare Eva Cavell, Eva Fahlbrink/Dexter, Josefine Lunn/Roma  och Maj-Christine Ehnberg Fogelberg/Quentein SV. Laget rider hästar som samtliga gått Breeders som 6-åringar.

Ågesta Ridklubb tog tredjeplatsen till lagankaret Kristian von Krusenstiernas förvåning.
– Vi tyckte det skulle vara kul att vara med, vi hade nog faktiskt inga förväntningar på att gå till final, så otroligt roligt att det gick så här bra, kommenterade han.

Ågesta med lagledare Linda Von Krusenstierna, Kristian von Krusenstierna / It’s Ad Hoc, Terese Klintström / Unique Case och Filippa Andersson / Jouleen av Högberget.

Sofie Relander, tredje lagryttare i vinnande Särö-teamet, gillade lagarbetet och hyllade sin häst.
– Jag tycker det är fantastiskt roligt att rida en av familjens uppfödningar, det har krävt nio års tålamod men det var det värt, nu gav det utdelning. Jag har fått rida i ett fantastiskt lag med helt fantastiska ryttare, så roligt, konstaterade hon.

Själva prisceremonin dröjde lite, den försenades av en olycka på framridningen. En av lagryttarnas hästskötare blev illa sparkad när benlindorna skulle på. Hjälp var snabbt framme och ambulans tillkallades och transporterade bort den skadade. Lotta Wallin, läkare och veterinär, bedömde skadorna som av det lindrigare slaget. Stämningen gick från yttersta glädje till sorgesam innan beskedet kom att den skadade var omhändertagen och utom fara,

LAG -SM FINAL 2017
1) Särö Ryttarförening 209.956
2) Skånes Ridsportförbund 207.675
3) Ågesta Ridklubb 199.429
4) Kungsbacka Ridklubb 197.192
5) Spekeröds Ridklubb 193.421

Kvalresultat
Finalresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden