Fälttävlan
23 september 2012 15:00

Alice, Allan och Alba bäst i Sverige

(Uppdaterad kl 16:50) Ņrgångschampionaten i Flyinge har i helgen fått fram landets bästa 4-, 5- och 6-åriga hästar i fälttävlan. Vinnarna heter Alice, Allan och Alba.

Alice, Allan och Alba bäst i Sverige
Alice och Therese Torstensson vann 4-årsklassen.

Först till seger blev Alice (sto e Hip Hop-Magini, uppfödare F Linell) som under ägaren Therese Torstensson vann både Breeders och det öppna championatet för 4-åriga hästar. Stoet avslutade mästerskapet med en terrängrunda i regn och rusk där hon strålade av självförtroende och visade upp både stor kapacitet och en galopp i balans. 
– Jätteroligt. Jag visste att jag borde ha en bra chans för min häst är bra i alla tre moment, men för att det ska gå bra måste ju allt stämma just de här två dagarna, säger Therese Torstensson som bor utanför Eksjö och egentligen ägnar sig mest åt hoppning.
– Men fälttävlan är så roligt, särskilt terrängen, säger hon.  

Bland de ett år äldre hästarna svarade Allan (val e Lucky Point HE-Irco Mena, uppf/äg P o M Josefsson) med Malin Josefsson i sadeln för samma dubbel. Den sprallige valacken vann även som 4-åring och kunde inte låta bli att bjuda på en liten extra show under prisutdelningen.
– Han är som han är, busig och barnslig, säger Malin Josefsson som var lite förvånad över att hon lyckades försvara titeln.
– Jag tycker inte att jag har hunnit med honom riktigt i år. Jag har börjat plugga till veterinär i Uppsala och det tar mycket tid, säger 24-åringen.
Segerekipaget bjöd på en runda där Allan bland annat visade ett stort register i galoppen och god spänst över hinder. 

Det blev även en dubbelsegrare i 6-årsklassen genom Alba (sto e Alcatraz-Glacial xx, uppf/äg Katarina Friman), som reds av Jonna Friman.
– Men jag fick rida för det, säger Jonna Friman och skrattar.
6-åringarna fick en del knepiga frågor när det gällde det tekniska. Framförallt kom hindren ganska snabbt och försiktiga Alba var inte riktigt med vid alla tillfällen. Stoet, som är halvsyster till Jonna Frimans förstahäst Lady Grey, är kvalad till unghäst-VM och Forserumsbon Jonna Friman hoppas få åka dit.
– Det skulle vara jätteroligt, säger hon.  

Resultat
Läs mer

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar