Fälttävlan
6 februari 2017 17:30

Landslagsryttare har blivit mamma

Jonna Friman har fått en flicka. Nu satsar landslagsryttaren mot årets EM. "Hästarna är redo för säsongen, det är bara jag som ska komma i form", säger hon.

Landslagsryttare har blivit mamma
Jonna Friman med dottern Ebba och EM-kvalade Lady Grey (privat foto).

Den 27 januari fick Jonna Friman och Peter Hocke en dotter, Ebba Hocke. Hon kom till världen genom ett planerat kejsarsnitt och var vid födseln 48 cm lång och vägde 3 500 gram.

– Förlossningen gick bra och hon är ett snällt barn som sover mycket. Men jag har fått ta det väldigt lugnt efter kejsarsnittet och det är först nu jag börjar känna mig lite bättre och mer rörlig, säger Jonna Friman.

27-åringen bor i småländska Forserum och Ebba är hennes första barn. Hon blev uttagen till landslagets B-trupp 2017 och ser mycket fram mot säsongen där EM i polska Strzegom i augusti är det stora målet. Förra året red hon bland annat tyska Luhmühlens fyrstjärniga klassiker och slutade på 16:e plats med sin förstahäst, Lady Grey (SWB sto f 2001 e Feliciano-Glacial xx uppf/äg Katarina Friman).


Jonna Friman och Lady Grey in action. Foto: Roland Thunholm.

Jonna Friman planerar att komma upp på hästryggen igen i början av mars.
– Första start hoppas jag på blir CIC 2* i Luhmühlen i slutet av mars. Hästarna har tävlats och tränats under hela tiden jag inte kunnat rida så de är igång och redo för säsongen. De är bara jag som ska komma i form.

 Lady Grey är redan kvalad till EM och har dessutom internatioell mästerskapsrutin från EM för unga ryttare, men Jonna Friman hoppas också kunna EM-kvala Heaven.

– Jag ser fram mot säsongen som landslagsryttare och har fått en positiv bild av de nya förbundsledarna, säger Jonna Friman.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden