Blogg
28 oktober 2016 18:33

Lång fredag i Verden

Ännu en lång dag är till ända här i Niederschsenhalle i Verden. Stämningen utanför är fortfarande god och i pressrummet saknas internetanslutning. Det blir till att ragga upp min landlady ikväll när jag kommer hem för att försöka få till stånd lite nät på hotellet.

Idag har jag fått se samtliga dressyrhingstar hoppa, vilket i många fall är både spännande och komiskt… Även hopphingstarna har visat sina färdigheter över hinder och då blir det hela genast mer intressant. Hannoveranerförbundet har spottat upp sig rejält vad gäller hopphingstarna, det är inte längre bara Stakkato och hans ättlingar som kan hoppa hus med fin teknik här.

Första premien delades mycket förvånande ut till en snygg Cardento-Julio Mariner xx-avkomma, vars hoppning var klart godkänd men som hade en tämligen ordinär galoppkvalitet. Nämnden unnade sig även att kasta ut en överpreparerad Chatender-Stakkato-son, samt en likaledes extremförsiktig Toulon-Quidam de Revel-pojke till vissas förtjusning och andras besvikelse.

Beerbaums hingst e Comme il Faut-Contender.

Beerbaum Stables hade en fantastisk Comme il Faut-Contender-Pilot, enbart till bedömning, alltså inte till salu, ljuvlig individ.

Diacontinus (Diarado-Contendro I) hade alltså sin första kull ut till observation och sicken kull det var! Tre av fyra godkända och en av dessa fick premie, nämligen nr 44 med Silvio-Espri på mödernet, genuin hannoveransk hoppstam, och i mina ögon felfri hoppning.

Nästa premie gick till en representant för familjen Klausinga framgångsrika hoppgren; Diarado-Stakkato-Prestige Pilot, endast 163 cm hög.

Sista premien gick till ännu en klassiskt hannoveranskt hoppavlad hingst, stam Perigeux-Graf Top-Silvio.
Hoppningen idag var alltså strålande och i mina ögon fanns det betydligt fler som skulle kunna bli förärade en premie.

Totalt godkändes 20 av 29 hoppstammade hingstar och 4 st av dessa premierades alltså 4 st.

Premiehingst nr 83 e. Quantensprung-Stedinger.

På gångartssidan var motsvarande siffror enligt följande, 33 godkända av 56 visade varav 6 stycken med premie. För dessa stod Quantensprung-avkommor för 3!!!! Min absoluta favorit ue. Stedinger-De Niro fick en av dessa, jag hoppas verkligen att någon vettig skandinav öppnar plånboken och ropar hem honom! Även nummer 80 med trakhener-inblandning i form av Distelzar, därefter De Niro, fick en välförtjänt premie, hingsten är ingen skönhet men han har tre riktigt fina gångarter och fungerar ypperligt inspänd på böjt spår.

Att nr 81 (ue. Fidertanz-Hohenstein) premierades var en större gåta för mig, fin på trekanten och under lösgaloppen, men lite slapp bak vid longeringen. Då hade jag hellre sett att den fina Fürstenball-sonen, nr 73, fått en premie, han skötte sig dessutom ypperligt vid dagens löshoppning.

Den store, (171cm) Dancier-avkomman med ett möderne innehållande Wolkenstein II över Eichendorff, nr 10, erhöll även han, en aning förvånande, premie. En snygg individ med trevlig skritt, lite långsam trav och en god galopp.

Ännu en av mina stora favoriter, Dimaggio-sonen med Jazz Time på modersidan premierades mycket välförtjänt, liksom den fine fine nr 3 e. Best of Gold-Sungold.

Nu är det over and out för mig för ikväll, jag återkommer i morgon med uppdateringar om auktion och diverse annat smått och gott!

/Lena 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden