Sverige
9 november 2021 11:33

Lastbilschaufför räddade livet på Sveriges äldsta häst

RymmareShetlandsponnyn Lilla My är 47 år gammal och kan vara Sveriges äldsta häst. Om det inte hade varit för lastbilschauffören Lasse Wallin kunde Mys liv dock tagit en ände med förskräckelse.

Lastbilschaufför räddade livet på Sveriges äldsta häst
Den lilla ponnyn hade smitit hemifrån (bilden har inget samband med artikeln). Foto: Istock

Under en nattkörning fick lastbilschauffören Lasse Wallin syn på något i vägkanten, vilket visade sig vara shetlandsponnyn Lilla My som hade lyckats smita.

Med hjälp av polisen lokaliserades ägaren snabbt och Lasse Wallin fick reda på att han just räddat livet på Sveriges kanske äldsta häst. Lilla My fyllde nämligen 47 år tidigare i år. Det rapporterar P4 Värmland. Lyssna på hela inslaget här under.
– Det känns ju jättebra. Jag blev lite starstruck när jag fick reda på vilken dignitet det var på ponnyn, säger Lasse Wallin till P4 Värmland.

Lilla My flyttade hem till ägaren Christel Mallwitz för 34 år sedan och hon har varit noga med att hålla den lilla ponnyn i gott skick. Det berättade P4 Värmland tidigare i år.
– Hon har haft ett väldigt socialt liv, och så är det säkert genetik också, sa Christel Mallwitz om Lilla Mys ansenliga ålder till P4 Värmland.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden