Blogg
12 maj 2015 07:45

Lätt stressig helg

Efter förra inläggets presentation är det väl dags att vi hoppar rakt in i vardagen på Flyinge! Helgerna på Beridarprogrammet innehåller just nu tävling eller stalltjänst. Den gångna helgen var inget undantag, utan innehöll faktiskt både och.

Jag och Andrea hade helgstalltjänsten, och vi tävlade både lördag och söndag. Det var milt uttryckt lite stressigt, men när man väldigt gärna vill något så får man kämpa lite och hitta lösningar.

Helgstalltjänst innebär morgon-, lunch- och eftermiddagsfodring av våra hästar i Stora och Lilla Hingsstallet, utsläpp, hagbyten mitt på dagen, intag, samt mockning morgon och eftermiddag.
Lördagens tävling var hos Flyinge Ryttarförening på Granelund, tack och lov bara 2 km från Kungsgården.

När jag kom fram till min första start hade jag 50 minuter på mig. Jag hade bara kvar att sätta upp håret och att visa vaccinationsintyg, så det funkade. Jag fick precis den tid att rida fram som jag ville ha och en bra känsla med in på banan. Lord Lexington, f 08 e De Niro – Midt-West Ibi-Light, gick MsvB:2 och satte sitt ”hästbästa” på 67,67 procent.

Lexi var superfin, inga egentliga missar utan det är mest lite styrka och bärighet som ska till för att få upp procenten ytterligare några snäpp! Vi hade inte riktigt marginalerna på vår sida utan var en halv liten poäng från placering.

Glad, nöjd, svettig och något stressad körde jag tillbaka till Kungsgården för en insats vid lunchstalltjänsten och byte till dagens tävlingskamrat nr 2. Don Perignon e. Don Romantic – Bayron, är också är 7 år, men lite mindre tävlingserfaren. Han startade sin andra LA:4 och gjorde det på fina 68,4 procent.

Lika snabbt tillbaka efter vår ritt, nu för att hämta Andrea som skulle starta i nästa klass. Jag passade också på att gå på prisutdelning. En blå rosett blev det för oss! Även här var det rätt små marginaler; vi blev nedpetade av näst sista ekipaget med tre poäng..

Efter Andreas prisutdelning – blå rosett för henne och Hera också – återstod resten av dagens arbete. Så småningom kom jag hem och hade förstås planerat att äta middag och tvätta mina vita byxor, som ju gjort tre resor, två ritter och två gånger stalltjänst, men jag somnade med ridbyxorna på och vaknade vrålhungrig kl 05:30.

Söndagen var ännu mer tidskritisk, för Emma-Maria och Andrea skulle hopptävla i princip samtidigt med min andra start med Don P och vi hade bara en lastbil att disponera. Arrangörerna på Stävie respektive Granelund var superschyssta och hjälpe oss att fixa med starttider så att vi faktiskt lyckades rida allt enligt plan. Jag fick min starttid lite tidigarelagd så att jag skulle hinna hem för att kunna köra dem till deras tävling.

Don P var tyvärr inte alls på samma planet som jag under sin LA:3 på söndagen. Han är som sagt orutinerad och kan bli ganska gnäggig inne på banan. Min plan med att rida två dagar på raken var att han skulle få chansen att spänna av mer andra dagen, men det blev helt tvärtom. Nästan som om det tog honom ända till dag två att fullt ut inse hur otroligt ensam han var där inne på tävlingsbanan! Men det är också en erfarenhet att hantera sådana lägen och att ändå anstränga sig för att göra det bästa av situationen. Och han har ju minst sagt framtiden för sig!

Det var en otroligt intensiv helg! Därför var det skönt att börja måndagsmorgonen på läktaren, då alla studerande och lärare samlades i Stora ridhuset 08.00 för att se en clinic i frihetsdressyr med Bosse (Jenå) och Kim Barteau. Bland annat Lexington var med, och han har nästan lärt sig ligga nu! På bilden är det Don Chamero som visar upp sig på podiet!

/Louise

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden