Sport
11 juli 2015 13:54

Laura Kraut snabbast

I Runsten Equestrian Trophy, kval till Grand Prix-klassen på söndagen, var Laura Kraut snabbast. Bäste svensk blev Henrik von Eckermann på Crespo Pkz.

I klassen, en tidshoppning, med 65 startande blev det 18 felfri. Bland dem fanns sex stycken svenska ryttare.

Nicole Persson på Lexington 65 var den första av svenskarna att rida felfritt över 1,50-banan. Alexander Zetterman var lika felfri på Flecu liksom Helena Persson på Yajamila och Jonna Ekberg på Equita Van’T Zorgvliet. Royne Zetterman var felfri på hinder men fick ett tidsfel på Echo de Laubry. 

Näst bäst av svenskarna var Alexander Zetterman på Zidane, medan Henrik von Eckermann var allra bäst av svenskarna på Cornet Obolensky-sonen Crespo Pkz (val f-06). De slutade sexa i klassen, som vanns av amerikanskan Laura Kraut.

– Det kändes bra i dag. Hästen hoppade väldigt bra och min 7-åring hoppade också väldigt bra tidigare. Nu kommer derbyt, så får vi se hur det går, säger Henrik von Eckermann.

Henrik har just nu flera bra hästar. Efter gårdagens nationshoppning sa Sylve Söderstrand att det för Henriks del kanske mest handlar om vilken häst han ska rida på EM.

– För tillfället är Cantinero starkare än Gotha. Han är väldigt försiktig. Han har egentligen alla kvaliteter. Men det är lite problem första dagen med Table C, då det måste gå fort, som jag fortfarande inte känner mig helt hundraprocentig i.

– Men det är ett tag kvar och han har gjort det bättre och bättre. I Rotterdam gick det också lite fortare och det gjorde han bra. 

Gothas form har enligt Henrik varit lite till och från under våren och försommaren.

– Gotha har gjort några väldigt bra saker och några lite sämre. Jag ska rida henne nästa vecka i Chantilly där det är Global Champions tour på gräs. Vi får se hur hon känns då.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden