Ponny
1 oktober 2018 13:21

Laura Laustsen oslagbar i Malmö

Dubbelseger12-åriga Laura Laustsen var oslagbar i Malmös nationella ponnydressyr. Med sina ponnyer ALD Fearts Michael och Lundgårds Nano tog hon hand om både första- och andraplatsen.

Laura Laustsen oslagbar i Malmö
Laura Laustsen tog hem segern i Malmö med ALD Fearts Michael. Även andraplatsen lade hon beslag på. Foto: Privat

Hos Malmö Ridklubb reds helgens enda nationella dressyr för ponny, FEI:s lagprogram med 15 startande. Klassen dominerades helt av Laura Laustsen från Helsingborgs Fältrittklubb som tog hem segern på ALD Fearts Michael (NWPCS val f-06 e Keulse Hoeve’s Zico-C Cocky Dundas, uppf Van da Vaart) med 69,524 procent, och andraplatsen på Lundgårds Nano (DSP val f-07 e Notre Bac-Chamberlain, uppf Mette Råhede) med 68,905 procent.

Laura är tolv år gammal och är med i utvecklingstruppen med båda sina ponnyer. Lundgårds Nano har hon haft i precis ett år medan ALD Fearts Michael är en lite nyare ponny som hon ridit några månader. Målet är nu att Laura ska ut och tävla internationellt med båda ponnyerna, samtidigt som hon hela tiden utvecklar sig i sin ridning.
– Laura är mycket målmedveten och väldigt seriös med sin ridning, säger Lauras mamma Patricia Florin till Ridsport.
– Hennes dag är väldigt strukturerad, hon har fasta tider och varje dag tränar hon för Jacob Nørby Sørensen med sina båda ponnyer.

181001_lauralauststen2
Laura Laustsen med Lundgårds Nano. Foto: Privat

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden