Nyheter
11 mars 2020 06:14

Legendarisk hovslagare föreläser på Strömsholm

HovkunskapSimon Curtis är något så ovanligt som en hovslagare som doktorerat. Torsdagen den 26 mars föreläser han på Ridskolan Strömsholm.

Legendarisk hovslagare föreläser på Strömsholm
Fölets och unghästens hovar står i fokus när Simon Curtis gästföreläser på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

Hovens utveckling hos föl och unghästar är den engelska hovslagaren Simon Curtis specialområde. Han har varit aktiv hovslagare i Newmarket, en ort känd för sin galoppsport, i 45 år. Simon Curtis är fortfarande verksam som hovslagare men ägnar också mycket tid åt undervisning och forskning.
2017 gjorde han klart sin doktorsavhandling om hovens utveckling hos föl, efter sex års arbete med avhandlingen, och bär nu titeln filosofie doktor vid sidan av en rad andra utmärkelser.

Heldagsföreläsning

Hovens utveckling hos föl och unghästar är också temat för en heldagsföreläsning på ridskolan Strömsholm torsdagen den 26 mars.
En av dem som tidigare hört Simon Curtis föreläsa många gånger är den svenska hovslagaren Christian Martinius.
– Jag tycker definitivt att man ska lyssna på honom. Han är hovslagare och veterinär och har hållit på i 40 år. Han är en av dem med mest renommé i ridvärlden. Han är fantastiskt duktig, säger Christian Martinius.
På vad är han duktig, hovslageri eller att föreläsa?
– På allt, säger Christian Martinius.

Läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden