Sverige
26 november 2017 14:16

Leif Hall utsedd till Årets ridlärare

PrisasHan är välkänd både som banbyggare och tävlingsryttare - men Leif Hall är sedan mer än 30 år tillbaka även ridlärare vid Gävle Ryttarsällskap. Nu har han utsetts till Årets ridlärare 2017.

Leif Hall utsedd till Årets ridlärare
Leif Hall är utsedd till Årets ridlärare 2017 (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Många hoppryttare har mött Leif Hall på tävlingsbanan, och ännu fler har ridit på banor byggda av honom. Som banbyggare och tävlingsryttare är Leif ett välkänt namn i hela hästsverige. Dessutom är Leif A-tränare, och så ridlärare vid Gävle Ryttarsällskap sedan mer än 30 år tillbaka. Nu prisas han av Svenska Ridsportförbundet och blir ”Årets ridlärare 2017”.

Priset delas ut för att lyfta det goda ledarskapet, och består av ett stipendium på 10 000 kronor och delas ut vid Ryttargalan i Stockholm den 29 november.

Nomineringen för Leifs utmärkelse är denna:
”I över 30 år har Leif arbetat hos Gävle RS och trots många exklusiva erbjudanden varit hemmaklubben trogen. Han är en mycket skicklig ryttare, A-banbyggare, A-tränare och framförallt ridlärare (SRL II) som alltid har klubben och medlemmarna i fokus. Leif utvecklar både unga ryttare och hästar mot eliten och ger professionell coachning åt ambitiösa hobbyryttare på egen häst eller på ridskolehäst. Han får alla att växa, både som ryttare och som människor. Han får hopprädda att övervinna hinder, väcker lusten hos ”hjälmfotingar” och lotsar dem med trygg hand vidare i ridsporten. Leif Hall är en sann förebild och ett levande bevis på hur viktig ridskolan och ridläraren är för att sprida gott horsemanship och god ridning”.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden