Sport
30 mars 2016 14:39

Leprévost ber om ursäkt

Ett par dagar har gått sedan framridningen i Göteborg och vid det här laget har media i stora delar av Europa snappat upp det som hände. "Jag är djupt ledsen för att jag överreagerade (...) och jag vill uttrycka min uppriktiga ursäkt". Det säger Penelope Leprévost i ett uttalande.

Leprévost ber om ursäkt
Franska Penelope Leprevost låg ett tag i världscupfinal-ledning efter seger med Vagabond de la Pomme.

Filmsekvensen där franska ryttaren Penelope Leprévost, 35, hårdhänt tillrättavisar sin häst på framridningen i Scandinavium har snurrat flitigt på sociala medier de senaste dagarna. Många har reagerat över ryttarens hantering av hästen Vagabond de la Pomme och såväl ridsportmedia som andra tidningar har skrivit om det. För första gången sedan det inträffade tar Penelope Leprévost själv bladet från munnen.

Via sin Facebook ber hon om ursäkt och ger sin version av det inträffade:
Människor har blivit upprörda av bilder som sänds via sociala nätverk av min häst Vagabond de la Pomme som nästan föll under uppvärmningen före världscupfinalen i Göteborg . Min häst travade, mycket avslappnad och med huvudet nedåt, när han snubblade. Det var faktiskt ganska skrämmande och jag trodde verkligen att vi båda skulle falla. Jag kontrollerade omedelbart att han inte var skadad. Jag ville sedan att han skulle ta sig samman. Mitt mål var att väcka honom utan att pressa honom för hårt. Det franska teamets veterinär kontrollerade också att han var OK och utan problem. 

Jag är djupt ledsen för att jag överreagerade och var alltför sträng mot min häst och jag vill uttrycka min uppriktiga ursäkt. Jag lägger stor vikt vid förtroende och samarbete mellan mig och mina hästar . Jag har också stor respekt för deras sinnestillstånd och deras fysiska välbefinnande.

Penelope Leprévosts inlägg:

//

Les gens se sont émus à la suite d’images qui ont été diffusées sur les réseaux sociaux de mon cheval, Vagabond de la…

Posted by Pénélope Leprévost on Wednesday, March 30, 2016

Såhär såg den omdiskuterade incidenten ut från läktarplats:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 113 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-