Avelsnyheter
5 mars 2018 17:21

Lickhammers hingst godkänd i Zangersheide

Egen uppfödningHoppryttaren Erika Lickhammers uppfödning, 6-årige hingsten H.Zambaccio, har godkänts för avel i Zangersheide. "Han har varit min favorit sedan han kom ut," säger Erika Lickhammer som också planerar att hingsten ska göra karriär på tävlingsbanorna tillsammans med henne.

Lickhammers hingst godkänd i Zangersheide
Erika Lickhammer är både uppfödare och ägare till "Zam" som numera är godkänd hingst. Foto: Privat

H.Zambaccio (e Zambesi-Mr Blue-Joost), eller Zam som han kallas, godkändes för Zangersheides egen stambok i helgen. Hollandsbaserade Erika Lickhammer red honom under provet och är strålande en glad uppfödare och ägare.
– Han är en av de mest lovande unghästar jag någonsin suttit på, och har alltid varit speciell för mig. Och så är han otroligt vacker. Han har varit min favorit sedan han kom ut.

Erika Lickhammer och hennes sambo får sex, sju föl om året och har satsat på starka mödernelinjer. Hingsten har grundutbildats av Erika Lickhammers sambo som ska fortsätta med detta.
– Jag tar ut honom då och då, mest för att jag tycker det är kul. Han har ett fantastiskt psyke och är så samarbetsvillig.

På tävlingsbanorna har det inte gått så fort framåt för 6-åringen, men några starter i 1,15-klasser har det blivit.
– Han är otroligt försiktig och överhoppar sig fortfarande lite. Men vi stressar inte. Jag ser honom som min framtida Grand Prix-häst, säger Erika Lickhammer som hittills har kunnat stå emot bud som hon har fått på hingsten.
– Han stannar hos mig, säger hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden