Fälttävlan
12 juli 2015 13:26

Lidbeck bantar spetstruppen

Louise Svensson Jähde och Maria Bredberg lämnar spetstruppen. Linda Algotsson, Sandra Gustafsson och Therese Viklund går in i utmanartruppen där Anna Hassö, Viktoria Carlerbäck, Malin Petersen, Hannes Melin och Anna Hilton försvinner.

Lidbeck bantar spetstruppen
I onsdags vann hon Falsterbos hunting. Nu har Sandra Gustafsson fått en plats i svenska landslaget i fälttävlan. (Arkivbild) Photographer Roland Thunholm

Förbundskapten Staffan Lidbeck har uppdaterat landslaget i fälttävlan. Och det är flera förändringar i truppen. Bland annat är spetstruppen bantad från fem till tre ryttare då både Maria Bredberg och Louise Svensson Jähde har lämnat den. Bredberg har inte längre någon häst som är aktuell för landslagsuppdrag och Louise Svensson Jähde har inte levererat det som Staffan Lidbeck hade förväntat sig.
– Louise får flytta ner ett hack till utmanartruppen. Men jag tror fortfarande jättemycket på henne, säger Staffan Lidbeck.

Förbundskaptenen anser inte heller att Viktoria Carlerbäck har tillgång till någon mästerskapshäst, vilket innebär att Boråsryttaren får lämna utmanartruppen. Anna Hassö har knappt synts till på fälttävlansbanorna i år och lämnar också utmanartruppen. Malin Petersen har ingen mästerskapshäst sedan hennes Sofarsogood dog tidigare i år och finns inte heller kvar på landslagslistan efter många år som stadig medlem. Den fjärde ryttaren som lämnar är Anna Hilton som inte har nått upp till förra årets nivå då hon blev uttagen till VM. Hannes Melin har inte heller kunna tävla med sin förstahäst Piccadilly Z som planerat. 

Förutom Louise Svensson Jähde fylls utmanartruppen på med veteranen Linda Algotsson, Sandra Gustafsson och Therese Viklund. 
– Linda har gjort en del bra resultat på trestjärnig nivå, Sandra Gustafsson har etablerat sig på trestjärnig nivå och Therese Viklund imponerade på den svåra banan i Strzegom, säger Staffan Lidbeck som nu alltså bara har tre ryttare kvar i spetstruppen genom Sara Algotsson Ostholt, Johan Lundin och Ludwig Svennerstål. 

Här finns hela svenska landslaget i fälttävlan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden