Dressyr
12 juli 2018 16:52

Lina Dolk: ”Nu ska vi njuta av medaljen”

MästerskapDet svenska ungdomslandslaget i dressyr tog brons vid EM i franska Fontainebleu.
- Det känns väldigt bra, alla red så himla fint och i kväll ska vi fira med gemensam middag tillsammans med juniorerna, berättar Lina Dolk, dagens bästa svenska ryttare, efter prisutdelningen.

Lina Dolk: ”Nu ska vi njuta av medaljen”
Det svenska laget på podiet, tillsammans med de två övriga medaljlagen. Foto: www.eventingphoto.com

När Lina Dolk red in som sista svenska ryttare med sin Languedoc visste hon att Sverige hade en bra chans att bli bland de fem bästa.

– Men jag trodde det skulle bli svårt att nå upp till medaljen, så jag vågade rida avspänt och ändå satsa, förklarar Lina.

Trots en miss i sista serien blev det 72,588 procent, det sjätte bästa resultatet i hela klassen, och Sverige petade ner Ryssland till fjärdeplatsen. Vinnarna Tyskland och silvermedaljörerna Nederländerna var dock långt före Sverige.

– Det känns som om den internationella ungdomsdressyren är på stark frammarsch, vi har verkligen sett många fina hästar och ritter här från andra länder än vad vi är vana vid att se i toppen, berättar Lina.

Fyra fina ritter

De svenska dressyrtjejerna gjorde fyra mycket fina insatser och presterade på en jämn nivå under hela lagtävlingen.

Ebba Kjellberg och Boegegardens Limbery inledde i går med 69,235 procent, medan Evelina Söderström och Weihenstephaner fick 69,852. Då var Sverige femma, med bra häng på Danmark på tredje plats.

När laget sedan fortsatte i dag såg Sofie Andersson och CSI till att flytta upp Sverige ett snäpp med sina 70,352 procent. Och med Lina Dolk och Languedocs fina avslutning på 72,588 gjorde att de svenska tjejerna fick hänga på sig bronsmedaljer.

Bronsmedaljör Lina Dolk och Languedoc.
Linda Dolk och Languedoc blev bäst av de svenska ungdomsryttarna som i dag tog brons i lagdressyren på EM. Foto: www.eventingphoto.com

– Det gäller att hålla i den här, det är inte ofta det händer, menar Lina Dolk som behållit bronset runt halsen en bra bit efter prisutdelningen.

– Det här är ju mitt första, och sista EM som ungdomsryttare eftersom jag fyller 21 i år, fortsätter hon glatt.

Laddar om mot final

Nu laddar ungdomsryttarna om för att rida det individuella kvalet som ska ge 18 ryttare till final på söndag. Lina och Evelina rider sitt program på lördag, medan Sofie och Ebba ska in i hetluften igen redan i morgon.

– Men först ska vi njuta av den här medaljen innan vi laddar om inför nästa uppgift, konstaterar Lina nöjt.

Här hittar du resultaten från EM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden