Hoppning
31 juli 2020 13:24

Linda Heed 1,45-segrare på Sundbyholm

Summer GamesDet blev rutinerade Linda Heed som plockade hem förstaplatsen i fredagens 1,45-klass på Sundbyholm. Felfritt och blixtsnabbt red hon i mål nära två sekunder snabbare än tvåan Niklas Arvidsson.

Linda Heed 1,45-segrare på Sundbyholm
Linda Heed med Jarvis Van D Abelendreef, som alltså inte var den som vann fredagens klass på Sundbyholm. Foto: Roland Thunholm

Banbyggaren Peter Lundström hade ritat fredagens 1,45-bana i stora, svepande penseldrag över hela Sundbyholms huvudbana med 11 språng i grunden och maxtiden 62 sekunder. Omhoppningen bjöd på 5 språng med utrymme för ett par snäva svängar och möjlighet att kapa galoppsprång på de två linjerna.

Bäst lyckades Linda Heed som med hästen Certina M (sto f-10 e Contendro I-Carthago, uppf Derk Jans Mellema) red i mål dubbelt felfritt på tiden 24,71 sekunder i omhoppningen. Niklas Arvidsson gjorde vad han kunde i det gassande solskenet, men landade som tvåa med Cuyama (sto SWB f-11 e Cabachon-Goodtimes, uppf Lasse Berglund och Ann-Christin Rosell) på tiden 26,16 sekunder. Värt att notera är att Niklas Arvidsson red Certina M på unghäst-VM 2017.

Trea blev Sofia Kroon som nyligen visade framfötterna i Göteborg då hon vann 1,45-klassen med Laure Van De Kakebeek. Denna gången var det dock Stan 44 (val f-09 e Stakkatol-Kannan, uppf Gestüt Lewitz) som gjorde jobbet. Ekipaget passerade mållinjen på 26,71 sekunder. Klassen bjöd på 40 starter.

Hela resultatlistan i 1,45

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden