Hoppning
12 februari 2022 19:06

Linn Arvidsson i topp – finalklart i Arena Youth Tour

Arena Youth TourKampen om vilka som ska få rida finalen i Arena Youth Tour är över för den här gången. Under lördagen gick ungdomsseriens "Sista chansen" i Borås och vann gjorde redan kvalade junioren Linn Arvidsson. Totalt fick tre unga ryttare de sista finalbiljetterna – se vilka här.

Linn Arvidsson i topp – finalklart i Arena Youth Tour
Linn Arvidsson och Glenmorangie i Borås 2022. Foto: Roland Thunholm

Tre av dem som kvalade till vårfinalen i Arena Youth Tour via Andra chansen på Strömsholm toppade pallen när Sista chansen avgjordes i Borås under lördagseftermiddagen. Segrade gjorde junioren Linn Arvidsson med hemmauppfödningen Glenmorangie (SWB val f-12 e Cyklon-Landlord, uppf Niklas Arvidsson, äg Stall Niklas Arvidsson AB).

Linn Arvidsson var tillsammans med tvåan, junioren Beata Hermelin och Crimson, samt trean, young ridern Linus Herzig med Greyson PH, de tre ekipage som gick till omhoppning efter en felfri första runda. Alla tre nollade även omhoppningen men Linn Arvidsson var snabbast.

I och med att de topplacerade redan är kvalade, innebär det att klassens två högst placerade juniorer respektive två högst placerade young riders går vidare till vårfinalen. Tre young riders kämpade om de två sista finalbiljetterna och alla tre gjorde fina rundor med ett nedslag vardera. Med långsammast tid föll dessvärre hemmahoppet Emma Johansson på målsnöret med sin Carolin, och kvalade young riders via Sista chansen blev Josephine Olsson och All I Got Is U samt Cornelia Bergstrand med Valon.

Endast en okvalad junior deltog och finalbiljetten gick till Josefin Torell som gjorde en fin insats tillsammans med Sligo Land du Rouet.

Lördagens ”Sista chansen” var just sista möjligheten att kvala in till vårfinalen. Den skulle ha ägt rum i Scandinavium men rids nu istället i samband med Kungsbacka Grand Prix den 9-13 mars.

Finalklart inför vårfinalen

Juniorer – 1,40-hoppning
Alice Borglund
Ebba Danielsson
Ella Littorin
Izabelle Stolth
Beata Hermelin
Linn Arvidsson
Josefin Torell

Young rider – 1,45-hoppning
Filippa Enmark
Ellinor Liwing
Carla Peterson
Erik Nordström
Philip Svitzer
Linus Herzig
Josephine Olsson
Cornelia Bergstrand

Resultat Sista chansen Borås.
Regler och finalställning Arena Youth Tour.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden