Körning
16 juli 2015 18:28

Linnéa satte ribban direkt

Dagens absolut bästa dressyrpoäng. Linnéa Kristiansen, 16 år, satte ribban direkt när NM i körning inleddes med dressyrprovet. Hon och ponnyn Plassens Lucky Luke gjorde en uppvisning som gav 45,09 poäng och tog därmed en självklar ledning i klassen for unga kuskar.

Linnéa satte ribban direkt
Alltid full fart hos Team Kristiansen (här från årets Falsterbo Horse Show).

Linnéa har haft en lysande säsong så här långt, både nationellt och internationellt och är det stora glädjeämnet i en sport där återväxten kunde vara bättre.

Till Nordiska Mästerskapet som går i Vaggeryd kommer hon nästan direkt från körningen i Falsterbo där hon blev sexa i en tävling med både storhäst- och ponnyekipage. och där hon också fick titeln årets ungdomskusk.

Linnéa verkar ta det mesta med ro. Hon är målmedveten och vet vad det handlar om när man ska kunna konkurrera med ett tufft internationellt startfält.

Plassens Lucky Luke, (e Lanners Prince Charming) har hunnit bli 14 år och tävlades förut av mamma Rebecca Kristiansen. Rebecca groomar, en roll som hon stortrivs med. Hennes egen storhästsatsning i körsporten har hon lagt på is, åtminstone tillfälligt, nu handlar det om Linnéa och Lucky. Om och när det blir en ny körhäst i familjen Kristiansen så blir det till Linnéa. Planer finns redan. Men först ska de alltså köra Nordiska och därefter SM och sedan..
– Ja det får vi se, menar Rebecca och ser lite lurig ut.

Att de fina resultaten radar upp sig tävling efter tävling, menar Linnéa beror bland annat på att de lade om träningen för Lucky för snart två år sedan. Linnéa både rider och kör sin ponny och har ett bra träningssamarbete med Karina Möller, Jens Wickström och inte minst radarparet från Holland, Rudolf Pestman och Tonnie Cazemier.

Etta i dressyren idag, torsdag, vilodag i morgon och sedan maraton på lördag innan mästarna koras på söndag. Sannolikheten att Sveriges just nu mest intressanta kusk lägger en ny fin titel till samlingen är stor.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden