Hoppning
10 december 2021 19:14
Ridsportplus

Lisen Bratt Fredricson: ”Banorna kan passa Catch Me Not”

Top 10-finalenMedan Henrik von Eckermann och Peder Fredricson putsar stövlarna för bangång bänkar sig Grevlunda-teamet framför tv-skärmen. Ikväll fredag rider Peder årets näst sista tävling och Lisen Bratt Fredricson tror att EM-hästen Catch Me Not kan få nytta av sin stora galopp i Genève.

Lisen Bratt Fredricson: ”Banorna kan passa Catch Me Not”
Peder Fredricson och Catch Me Not S. Foto: FEI/Liz Gregg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När Ridsport pratade med Peder Fredricson efter att OS-guldlaget kammat hem Bragdguldet tidigare i veckan lutade valet av häst i Top 10-finalen åt H&M Christian K. Catch Me Not S var i sin tur tänkt för söndagens Rolex Grand Prix.

H&M Christian K gav Peder en tredjeplats i Top 10-debuten 2017. Efter att ha gått mot klockan och kommit tvåa i torsdagens extremt snabba 1,60-klass är det dock bronshästen från EM, Catch Me Not S, som får den utmanande Top 10-uppgiften.

– Jag har nog aldrig sett Christian K gå så fort som han gjorde igår, säger Lisen Bratt Fredricson.
– Jag tror att Peder har haft det lite öppet vilken häst han skulle rida i finalen. Han hade nog inte riktigt bestämt sig innan han åkte. Det är möjligt att Catch Me Not går både ikväll och på söndag, det är ju en vilodag emellan. Det beror på hur bra han går.

”Utomhuskänsla”

Lisen vill inte riktigt sia om resultatlistan i den prestigefyllda Top 10-finalen, där världens tio bästa hoppryttare rider om ära och pengar. Hon tror att banorna kan gynna Catch Me Not S.
– Det är svårt att veta, startfälten och tävlingarna i Genève är fantastiska. Men jag tror att banorna passar de två hästarna som Peder har med sig. Själva banan är väldigt stor, det är nästan lite utomhuskänsla även om det är inomhus.

– Nu är det många olika typer av hästar som går ikväll, men jag tror att banorna kan passa Catch Me Not som har väldigt stor galopp. Mindre banor är alltid svårare. Catch Me Not  kanske inte är supersnabb i sig men här kan det gå att plocka bort galoppsprång.

Top 10-finalen går över två utmanande 1,65-rundor och vid lika antal fel är det tiden i andra rundan som avgör.
– Vi brukar alltid säga att man rider den som en omhoppning, säger Lisen.

Saudiarabien nästa

Efter Genève är det dags för Peder att resa vidare till femstjärniga tävlingar i Saudiarabien och Riyadh den 15 till 18 december. Här väntar redan Crusader Ice och Hansson VL med hästskötaren Alva Svensson.
– Peder har inte varit i Riyadh förut men han fick en inbjudan och det brukar vara väldigt fina tävlingar. Det är väldigt hög klass på både banor och stallar, säger Lisen.
– Både Crusader och Hansson ska gå stora klasser, de får turas om.

Riyadh blir sista tävlingen för världsettan som sedan får lite jullov innan det är dags att dra till solen i Oliva.
– Peder tar med sig några av de lite yngre hästarna och åker till Spanien i januari. Det är inte så mycket ledigt här inte.

Men först är det dags för Top 10-final som han startar tillsammans med lagkamraten från OS, Henrik von Eckermann, klockan 21.30 ikväll fredag. Ridsport rapporterar live.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden