Dressyr
18 september 2018 17:34

Louise Etzner Jakobsson: ”Acceptabelt resultat”

Ryttar-VMStarten på VM i Tryon blev inte som svenska pararyttaren Louise Etzner Jakobsson hade tänkt sig. Det blev 70,780 procent. "Nu ser jag fram mot att rida min kür," säger hon.

Louise Etzner Jakobsson: ”Acceptabelt resultat”
Louise Etzner Jakobsson och Zernard på Ryttar-VM i Tryon. Foto: Roland Thunholm

Louise Etzner Jakobsson och Zernard bjöd på ett mjukt program där valacken följde sin ryttare väl.
– Men han kändes lite tungriden, han bar sig inte på bakbenen som jag ville. Han kan nog vara lite påverkad av värmen. Jag är inte nöjd med resultatet, det är väl acceptabelt, säger hon.

Ekipaget hade inga missar i programmet och visade bland annat fina galoppökningar och övergångar galopp-trav-galopp. Det blev 70,780 procent.

Chanserna för henne att få rida küren är dock goda.
– Jag längtar efter att rida den. Det är musik från musikalen Hair som både Zernard och jag blir pigga av. Och så har jag hög svårighetsgrad med bland annat galoppsax och byten.

Louise Etzner Jakobsson slutade femma och är bland de sju som får rida küren på lördag. VM-guldet gick till Hollands Sanne Voets/Demantur N.O.P. på 73,927 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden