Dressyr
17 augusti 2018 18:15

Radarparet uttagna till VM

VM-uttagningDet brittiska dressyrlaget har presenterats och bland de fyra ryttarna finns ett riktigt radarpar.

Radarparet uttagna till VM
Charlotte Dujardin och Carl Hester var båda med i OS-silverlaget. Nu väntar VM. Foto: Roland Thunholm

Det brittiska dressyrlaget till VM har offentliggjorts. Charlotte Dujardin och Carl Hester, som båda red i VM-silverlaget 2014, finns med i kvartetten

Charlotte Dujardin vann dubbla individuella guld med Valegro på VM 2014. Nu debuterar Mount St John Freestyle i de största sammanhangen. ”Tryon var mitt mål för detta år och jag är glad över att vara på väg dit med henne (Mount St John Freestyle). Hon är fortfarande bara nio och oerfaren, men jag känner mig riktigt glad, den slags atmosfär hon ska uppleva där jag vet att hon kan hantera – hon är fantastisk i den typen av miljö”, säger Charlotte Dujardin på British Dressage-sidan. Hon debuterade GP i våras med Mount St John Freestyle och har radat upp raka internationella segrar sedan dess.

Carl Hesters VM-häst Hawtins Delicato, tio år gammal, GP-debuterade internationellt så sent som i maj. På deras sex internationella starter i GP, GPS och GP kür har det blivit en handfull andraplatser och en seger.
”Det är en ovanlig situation eftersom båda två (Carl och Charlotte) tar med nya hästar, men jag tycker att de är mycket spännande. Det kommer att bli ett spännande mästerskap”, säger Carl Hester.

Det brittiska VM-laget i dressyr:
Charlotte Dujardin/Mount St John Freestyle
Emile Faurie/KG’s Dono Di Maggio
Carl Hester/Hawtins Delicato
Spencer Wilton/Super Nova II

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-