Fälttävlan
6 september 2020 18:52

Louise Romeike segrare i fyrstjärnigt

InternationelltDet har gått som tåget för Louise Romeike vid de internationella tävlingarna i fälttävlan i polska Sopot i helgen. I den korta fyrstjärniga klassen blev hon etta, tvåa och fyra. Malin Josefsson och Sara Algotsson har också visat framfötterna.

Louise Romeike segrare i fyrstjärnigt
Louise Romeike och Waikiki vid VM i Tryon 2018. Arkivbild: Roland Thunholm

– Det känns jättekul. Jag har aldrig vunnit något på fyrstjärnig nivå tidigare. Och det här var första fyrstjärniga tävlingen på ett år, sedan EM, så det var lite pirrigt, säger Louise Romeike till Svenska Ridsportförbundet.

Den korta fyrstjärniga klassen, CCI4*-S, bjöd på 16 starter och här landade Louise Romeike dubbelt i topp. Vann gjorde hon med hästen Waikiki 207 på 34,7 straff och andraplatsen knep hon med Cato 60 på 40,4 straff. Tysken Kai-Steffen Meier lyckades sedan flika in på tredjeplatsen medan Louise Romeike blev fyra med Wieloch’s Utah Sun på 45,1 straff.

– Jag började sådär i dressyren med mina båda ston. Det gick väl inte riktigt som jag önskat. Men de har inte varit ute på länge och är alltid laddade när de kommer på tävling. Sen gjorde alla tre bra rundor i terrängen och var jättefina i hoppningen också. Det är väldigt kul att få rida så fina hästar och kul att kunna vinna när vi inte varit ute på länge på den här nivån, fortsätter Louise Romeike.

Malin Josefsson blev sjua i den korta fyrstjärniga klassen med Agaton V och hon tog även hem andraplatsen i den långa fyrstjärniga klassen, CCI4*-L, med Allan V. Här blev Sara Algotsson Ostholt femma och landade därmed OS-kval med Chicuelo.

Fullständiga resultat CCI4*-S.

Alla resultat Sopot.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden