Fälttävlan
25 juni 20:17

Louise Romeike vinnare i Strzegom

InternationelltLouise Romeike vann en tvåstjärnig klass och Frida Andersén fixade en fin placering i den korta fyrstjärniga klassen när Nations Cup-meetinget i polska Strzegom avslutades på söndagen.

Louise Romeike vinnare i Strzegom
Louise Romeike och Rockett 19 såg till att den svenska nationalsången spelades i Strzegom på söndagen. Foto: Mariusz Chmieliński

Själva Nations Cup fick en trist eftersmak för svensk del då svenska lagryttaren Aria Ramkali ligger på polskt sjukhus med frakturer i ryggen efter ett fall i lördagens fyrstjärniga terräng.

Även Lina Forsberg försvann ur det svenska laget efter ett fall i terrängen, och med bara två ekipage kvar var det inte mycket att göra och Sverige slutade sjua av de nio lagen.

Däremot så avslutade de två svenskar som återstod starkt i söndagens hoppning. Frida Andersén och Stonehavens Baby Blue (ISH sto f 2014 e Bonmahon Master Blue-Carrick Diamond Lad, uppf Daniel Irish, äg Andreas Johansson) nollade och lyfte sig från den den 13:e plats de hade efter terrängen till en sjätte plats totalt.

Ekipaget har tävlat tillsammans internationellt sedan 2020 och detta var deras tredje fyrstjärniga start.

Även Pontus Hugosson och Zin Fire lyfte sig i hoppningen där det blev 4,8 straff. Det innebar en klättring från plats 29 till plats 24 i sin tredje fyrstjärniga start. 53 ekipage startade klassen totalt.

Seger till Nederländerna

Nederländerna vann Nations Cup, USA blev tvåa och Belgien trea.

I meetingets korta tvåstjärniga klass, CCI2*S, grejade Louise Romeike och Rockett 19 (HOLST val 2015 e Rock Forever-Mighty Magic, uppf Burkhard Schwarz, äg Hinrich Romeike) en svensk seger. Ekipaget ledde från början till slut och Louise Romeike blev även tvåa med Extravagance. Det var 48 ekipage som gjorde upp i den här klassen.

Louise Romeike och Frida Andersén plockade placeringar även på lördagen.

I det 14 ekipage stora startfältet som utgjorde meetingets långa trestjärniga klass slutade Niklas Lindbäck och Poynstown Porsch sexa.

Lw93115michaeljunggerkilcandraoceanpower
Kilcandra Ocean Power och Michael Jung. Foto: Leszek Wójcik

Det reds också en lång fyrstjärnig klass på meetinget och här var det tyske stjärnan Michael Jung som regerade från start till mål med 10-årige valacken Kilcandra Ocean Power. Endast fem av 15 startande ekipage fullföljde denna klass.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden